Ventspils centrālajā pludmalē uzstādītas jaunas šūpoles, kurās vienlaicīgi var šūpoties gan mazulis, gan pieaugušais. Šūpoļu oriģinalitāti un funkcionalitāti jau novērtējuši tūkstošiem cilvēku.

Sociālajā tīklā Facebook kādas māmiņas ievietotais foto ar jaunajām šūpolēm nepilnas diennakts laikā pēc tā ievietošanas saņēma pie 2 tūkstošiem „PATĪK”, kā arī ar šo foto dalījās pie tūkstoš citu lietotāju.

Šī interneta vidē noskatītā ideja īstenota kā eksperiments, pagaidām uzstādot vienas šūpoles pludmalē, bet augustā divas līdzīgas katrā bērnu pilsētiņā. Taču ņemot vērā cilvēku ieinteresētību un jau šobrīd izteiktās pozitīvās atsauksmes, visdrīzāk, būs jāizvērtē šādu šūpoļu uzstādīšana arī citviet pilsētā.

Par jaunajām šūpolēm savā iknedēļas video sesijā „Lembergs atbild uz iedzīvotāju jautājumiem” runā arī Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs: VIDEO no 09:12 https://www.youtube.com/watch?v=OH0wDPqP_IU

Šūpoles ir tikai viens no pilsētas infrastruktūras papildinājumiem un jaunumiem šogad, kas virza Ventspils pašvaldību uz mērķa - mazulim un viņa vecākiem draudzīga pilsēta - īstenošanu.

Jau pašlaik daudzās vietās ir pazeminātas trotuāru apmales, vairākās vietās piekļuves nodrošināšanai uzstādītas informatīvas zīmes, kā tieši ēkā var iebraukt ar bērnu ratiņiem, 19 vietās visā pilsētā ir izveidotas īpaši marķētas autostāvvietas, kas paredzētas ģimenēm ar maziem bērniem, kā arī pašvaldība ir nosūtījusi vēstules 64 valsts iestādēm un komersantiem ar lūgumu atsaukties iedzīvotāju ierosinājumiem un iekļūšanu šajās iestādēs padarīt ērtāku vecākiem ar bērnu ratiņiem. Tāpat šogad pašvaldības iestādēs tiks novietotas mazuļu pārtinamās virsmas, lai atvieglotu mammu ikdienu un tādējādi paildzinātu pastaigas ar mazuļiem, bet nākamgad tiks izbūvēta jauna nobrauktuve Kuldīgas ielā 23.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: