Latvijas Basketbola līgas bronzas finālu ar zaudējumu sākuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā, ļoti vāji aizvadot pirmo puslaiku un arī daļu otrā, ar 75:83 piekāpās "Liepāja/Triobet" komandai. Sērija ilgst līdz trim uzvarām.

Liepājnieki savā pusfināla sērijā ātri ar 0:3 piekāpās "Valmiera/Ordo" komandai un bronzas finālu gaidīja gandrīz desmit dienas, kamēr ventspilniekiem vēl svaigā atmiņā bija dramatiskais pusfinālas ar VEF un zaudējums 2:3. Mača sākumā un tā lielākajā daļā tas bija lieliski jūtams. Kamēr viesi spēlēja ļoti apņēmīgi un ar lielu pārliecību, mājiniekiem pamatīgi pietrūka emociju, kas atspoguļojās it visā, bet sevišķi jau darbībās aizsardzībā un savu iespēju realizēšanā. Pie savām iespējām bija jātiek, bet pirmajā puslaikā tas galvenokārt izdevās ar soda metieniem. Viesi meta iekšā teju visu, bet sevišķi produktīvs bija pierezējušais Gints Antrops, kurš mērķī raidīja četrus no pieciem tālmetieniem. Puslaiks noslēdzās ar Toma Leimaņa pārķerto piespēli un tāliem diviem punktiem, kas liepājniekiem atkal ļāva tikt jau pie 19 punktu pārsvara - 29:48.

Lielākā daļa trešās ceturtdaļas arī aizritēja pēc Liepājas scenārija, tomēr tā izskaņā Ventspils beidzot pamodās. Tiesa, mīnusiem nomest izdevās vien piecus punktus, toties pēdējā ceturtdaļā Kārļa Muižnieka padoti tika arī pie -7, taču tuvāk vairs ne. Uz katru mājinieku veiksmi uzbrukumā viesi atbildēja ar savām veiksmīgajām epizodēm, tā nezaudējot pārliecību, bet ventspilnieku spēki dila. Labā ziņa ventspilniekiem noteikti ir tas, ka komanda mača izskaņā tiešām bija attapusies, taču, lai sāktu sēriju ar uzvaru, ar to bija par maz - zaudējums 75:83. Tagad atliek vien cerēt, ka enerģisko mača izskaņu izdosies paņemt līdzi uz otro spēli un visu sēriju, kas jau trešdien turpināsies Liepājā, jo bez emocijām motivētos liepājniekus uzvarēt tiešām neizdosies.

Apskati mača foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: