Pateicoties Ģirta Karlsona kārtējiem vārtiem, "Ventspils" savā laukumā ar 1:0 pārspēja "Jelgavu" un izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas.Pieredzējušajam uzbrucējam tas bija jau ceturtais vārtu guvums šajā čempionātā, turklāt visi gūti no spēle.

Apsakti spēles foto!

Kamēr "Ventspils" galvenajam trenerim Polam Ašvortam pēc graujošās uzvaras Daugavpilī (5:0) nebija pamata mainīt sākumsastāvu, "Jelgavas" vadītājs Vitālijs Astafjevs pēc fiasko Kauguros – 0:3 pret līderi Jūrmalas "Spartaku" – veica itin būtiskas izmaiņas. Pirmoreiz pamatsastāvā šajā Virslīgas sezonā izgāja gan Gļebs Kļuškins un Kevins Kaubers, kuri jau bija devušies uz maiņu, gan arī Vitālijs Smirnovs un Valērijs Redjko, kuri bija spēlējuši tikai kausā. Pat pieteikumā nebija savainotā Ginta Freimaņa, kura labajā flangā spēlēja Abdulajs Diallo.

Jelgavnieki jau pašā spēles sākumā izveidoja vārtu gūšanas iespēju – Kaubera sitiens 25. sekundē tika bloķēts -, bet mājinieki uz to atbildēja ar Alana Siņeļņikova diviem centrējumiem un sitienu gar vārtu stabu. Tieši ventspilnieki saimniekoja laukumā pirmajā puslaikā, un dzeltenzilospiediens likumsakarīgi pārvērtās gūtos vārtos – pēc Ritvara Rugina centrējuma 30. minūtē ar galvu neatvairāmi sita Ģirts Karlsons, kurš otrajā stāvā pārleca Igoru Savčenkovu (1:0).

Otrajā puslaikā Astafjevs laukumā laida Turkovu, sūtot viņu balsta pussarga Redjko vietā, un jelgavnieki ievērojami aktivizējās, nopelnot virkni stūra sitienu. Toties 62. minūtē iespēja dubultot pārsvaru bija mājiniekiem – bijušais "Ventspils" kapteinis Smirnovs kļūdījās gaisā, tomēr albānis Ndue Mujeci vāji sita virsū Ikstenam un turpināja savu sausuma periodu. Drīz pēc tam ar bīstamu sitienu atzīmējās Eduards Tīdenbergs, bet Siņeļņikovs pēc divcīņas ar Diallo krita soda laukumā – Andra Treimaņa svilpe klusēja.

Arī "Jelgavas" beigu ofensīvu ventspilnieki izturēja un, ieskaitot kausu, svinēja ceturto uzvaru pēc kārtas, Virslīgas tabulā pakāpjoties uz pagaidu līderpozīciju. Jau trešdien Jelgavā Latvijas kausa pirmajā pusfinālspēlē abas komandas tiksies vēlreiz.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: