Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā kamaniņu sportā Īglsas trasē Austrijā mūsu Mārtiņam Rubenim piektā un 26. vieta.

Vīriešu konkurencē Rubenis divu braucienu summā uzrādīja 26. rezultātu, uzvarētājam vācietim Fēliksam Loham zaudējot 1,535 sekundes. Pirmais brauciens Mārtiņam izdevās krietni veiksmīgāks, tajā viņš uzrādīja 21. rezultātu (50,667 sekundes), bet otrajā tikai 27. vieta (51,266 sekundes). Pēc pirmā brauciena mūsu kamaniņu braucējs sacensību līderim zaudēja tikai 0,482 sekundes, bet otrajā braucienā – vairāk nekā sekundi. Otro vietu sacensību kopvērtējumā ieguva vēl viens vācietis Dāvids Millers, bet trešais palika titulētais itālis Armīns Cīgelers. 32 braucēju konkurencē labāko rezultātu no latviešiem uzrādīja Inārs Kivlenieks, kuram 21. vieta.

Komandu sacensībās Latvijas izlase, kuras sastāvā bez mūsu Mārtiņa Rubeņa startēja arī Maija Tīruma un Juris un Andris Šici, ieguva piekto vietu, tikai par 0,246 sekundēm piekāpjoties bronzas medaļas ieguvējiem Itālijas kamaniņu braucējiem. Par komandu stafetes uzvarētājiem pārliecinoši kļuva Vācijas izlase, otrajā vietā atstājot Kanādas vienību, bet mājinieki austrieši palika tikai septītajā vietā divpadsmit komandu kopvērtējumā.

Mārtiņš Rubenis pēc sacensībām Ventas Balsij sacīja, ka ar uzrādīto rezultātu īsti nav apmierināts, bet arī skumt negrasās. «Trenējos tikai mēnesi, tāpēc labākie rezultāti gaidāmi sezonas otrajā pusē. Pirms sezonas nesanāca patrenēties tik daudz, cik vēlējos, tāpēc rezultāts ir tāds, kāds tas ir. Ar tehniku arī viss vēl nav kārtībā, nepieciešamas vairākas korekcijas.

Var teikt, ka gan es, gan kamanas vēl ir tālu no optimālās kondīcijas. Katrā ziņā netaisos vienkārši vizināties un tagad tiks ieguldīts pamatīgāks darbs gan fiziskās sagatavotības uzlabošanā, gan arī kamanu sagatavošanā. Labi šai sezonai ir sagatavojušies vācieši, kuri ieguldījuši pamatīgu darbu, un tas arī atspoguļojās pirmā posma sacensībās. Protams, spēcīgi savā mājas trasē bija austrieši, kurā jaunais un talantīgais Eggers izcīnīja ceturto vietu. Ar to jau sports ir interesants, ka tajā var gadīties visādi, tāpēc redzēs, kāds vēl būs sezonas noslēgums. Katrā ziņā plinti krūmos negrasos mest, esmu apzinājis kļūdas, tādējādi zinu, kur vajadzīgi uzlabojumi,» optimismu saglabā Rubenis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: