Gatavojoties Eiropas čempionātam, kas notiks Šveices pilsētā Bernē, pēdējā nopietnā atlasē piedalījās sporta skolas Spars vingrotāji, Rīgā startējot Latvijas kausa izcīņā un čempionātā atsevišķos daudzcīņas veidos.

Cīņā par Latvijas Republikas kausu daudzcīņā no ventspilniekiem vīriešu konkurencē piedalījās Rihards Trams, bet sieviešu konkurencē Aleksandra Kurčenko. Savukārt, lai iegūtu čempiona titulu, kausa izcīņā uz atsevišķiem rīkiem startēja arī Sabīne Goša, Sabīne Kornijanova un juniore Marija Ribaļčenko.

Rihards, būdams visjaunākais, ieguva kausu par trešo vietu daudzcīņā, kā arī finālos nopelnīja sudraba medaļu vingrojumā uz stieņa un bronzas medaļu uz zirga ar rokturiem, vingrojumā apļos un atbalsta lēcienā. Rihards jau no 2015. gada septembra nopietni pievērsies profesionālajai karjerai un pilnveido meistarību Rīgā pie Olimpiskā čempiona Igora Vihrova.

Daudzcīņā sievietēm – Aleksandrai tikai dubultkļūda līdztekās neļāva iegūt kāroto kausu, paliekot 5.vietā. Spoži sevi parādīja 2015. gada absolūtā Latvijas čempione daudzcīņā sievietēm Sabīne Goša, kļūstot par Latvijas čempioni vingrojumā līdztekās, kā arī sudraba medaļnieci atbalsta lēcienā. Pagājušā gada Latvijas junioru čempione daudzcīņā Marija Ribaļčenko arī šogad kļuva par pārliecinošu Latvijas čempioni vingrojumā līdztekās. Šis tituls ir labs stimuls pilnveidoties Eiropas junioru čempionātam. Atbalsta lēcienā sievietēm notika spraiga cīņa, bet Sabīne Kornijānova ieguva bronzas medaļu, tikai nieka 0,05 punktus zaudējot Gošai un 0,28 punktus rīdziniecei, jo no diviem lēcieniem vienu izpildīja ne visai pārliecinoši.

Pēc šīm sacensībām Eiropas čempionāta dalībniecēm Sabīnei Gošai un Marijai Ribaļčenko paredzētas pārbaudes sacensības Baltkrievijā un Krievijā, bet Rihardam Tramam treniņnometne.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: