Svētdien, 13. martā, Siguldā notika valsts čempionāts 100 lauciņu dambretē jauniešiem vecuma grupā līdz 10 gadiem. Sacensībās piedalījās 10 labākie zēni un meitenes, kas tiesības piedalīties finālturnīrā bija izcīnījuši atlases sacensībās, tostarp Ventspils Jaunrades nama dambretes pulciņa audzēkņi.

Ventspils Jaunrades namu pārstāvēja valsts čempione 64 lauciņu dambretē Evelīna Otto (4. vidusskola) un Letīcija Aleksa Doniņa (5. vidusskola). Vispirms medaļas tika izcīnītas klasiskajā veidā ar apdomas laiku 15 minūtes. Cīņas bija ļoti sīvas, uzvarētāji noskaidrojās tikai pēdējā kārtā. Par valsts čempioni kļuva Keita Eglīte (Siguldas sporta skola) – 15 punkti no 18, otrajā vietā Sintija Malofeja (Limbažu sporta skola – 14 punkti), bronzas medaļa ventspilniecei Evelīnai Otto ar izcīnītiem 13 punktiem. Letīcija Aleksa Doniņa ierindojās 5. vietā.

Pēc tam tika noskaidroti labākie dambretisti ātrspēlē. Arī te līdz pat pēdējai kārtai cīņa bija ļoti līdzīga, par medaļām cīnījās Keita Eglīte, Evelīna Otto un Letīcija Aleksa Doniņa. Pašā finišā visveiksmīgākā bija Letīcija Aleksa Doniņa, un viņa kļuva par valsts čempioni. Otro un trešo vietu ar vienādu punktu skaitu dalīja Keita un Evelīna, papildrādītāji Evelīnai piešķīra otru bronzas medaļu.

Abas Ventspils Jaunrades nama dambretes pulciņa audzēknes ir izcīnījušas tiesības piedalīties Eiropas čempionātā, kas notiks Pinskā, Baltkrievijā aprīļa vidū un Pasaules čempionātā, kas notiks Izmirā, Turcijā, augusta sākumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: