Latvijas basketbolistu komanda "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) Zvaigžņu spēlē svētdien pārspēja leģionāru komandu, bet par vērtīgāko spēlētāju otro reizi tika atzīts "Ventspils" spēlētājs Žanis Peiners.

Liepājā aizvadītajā mačā pašmāju basketbolisti bija pārāki ar 125:102 (29:26, 29:26, 35:26, 32:24).

Uzvarētājiem rezultatīvākais bija Peiners, kurš guva 20 punktus, bet 16 punkti Kārlim Apsītim ("Ogre"/"Kumho Tyre"), kamēr 15 punktus iemeta Endrū Dāvids Šmits no "Jūrmala"/"Fēnikss" vienības.

Tikmēr leģionāru komandas rindās labāko sniegumu rādīja ogrēnietis Džūljuss Brukss, kurš guva 34 punktus, bet ar 20 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Tailers Larsons no "Jēkabpils".

Starp spēles ceturtdaļām tiks aizvadīti arī dažādi konkursi. "Aldaris" trīspunktu metienu konkursā uzvarēja "Jūrmala"/"Fēnikss" amerikāņu spēlētājs Keisijs Robertss, kurš finālā guva 15 punktus.

Viņam ar 14 punktiem sekoja Sekoja Gints Antrops no "Liepāja"/"Triobet", par diviem punktiem mazāk tika Sandim Bētam ("Ogre"/"Kumho Tyre") kamēr vēl par punktu mazāk Džeisonam Kallistam no "Barons"/LDz.

"Škoda" treneru konkursā labākais bija "Ventspils" vadītājs Kārlis Muižnieks, kurš ar otro piegājienu trāpīja no centra. Muižnieks par trāpīgāko treneri kļuvis jau trešo reizi, jo iepriekš triumfēja arī 2003. un 2004.gadā.

"Sportland" metienu konkursā labākais bija valmierietis Mārtiņš Laksa, kurš finālā pārspēja Robertsu, ventspilniekuRihardu Lomažu un mājinieku Tomu Leimani.

Tikmēr ORDO "slam-dunk" konkursā jau piekto reizi uzvarēja šī elementa lielmeistars Kristaps Dārgais no "Barons"/LDz vienības. Dārgais nopelnīja 94 no 100 iespējamiem punktiem. Otrais ar 90 punktiem bija Šmits, bet trešajā vietā ar 87 punktiem bija Kārlis Apsītis no "Ogre"/"Kumho Tyre", kamēr ceturto vietu ieņēma lietuvietis Modests Kumpis.

Savukārt par "OlyBet" karsējgrupu konkursa uzvarētājām tika kronētas "Liepāja"/"Triobet" karsējmeitenes, pārtraucot ventspilnieču četru uzvaru sēriju.

LBL komanda pret Leģionāru izlasi sacentās piekto gadu pēc kārtas un devīto reizi kopumā.

Kā zināms, Zvaigžņu spēlē nepiedalījās Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" basketbolisti, jo komanda svētdien devās uz sava pāragri mūžībā aizgājušā komandas fizioterapeita Jāņa Petroņa bērēm Neretā. LBL Zvaigžņu spēle Liepājā sākās ar klusuma brīdi. Tāpat spēlē nepiedalījās arī Kristaps Janičenoks, kurš arī bija iekļauts LBL komandas sākumsastāvā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: