6. februārī Rīgā, Motormuzeja telpās, norisinājās Latvijas čempionāts trases automodelismā, kurā piedalījās arī Ventspils Jaunrades nama Trases automodelisma pulciņa audzēkņi.

Divas reizes gadā jaunajiem un arī pieredzējušajiem modelistiem tiek dota iespēja sacensties ar Latvijas labākajiem modelistiem trīs dažādās kategorijās. Jaunākie brauc „iesācēju” klasē ar vecuma ierobežojumu līdz 14 gadiem un pieredzējušie brauc „PR24” un „open16” klasēs līdz 19 gadu vecumam.

 

Kā ierasts, sacensības sākās no paša rīta, kad startēja iesācēju klases braucēji. Ventspils Jaunrades nama automodelistu pulciņu iesācēju klasē pārstāvēja Ņikita Kļosovs, Kirils Janus, Henriks Balodis, Roberts Čakstiņš, Andrejs Mihailovs un Sandijs Pliens. Lai arī pirmās vietas neizdevās izcīnīt, visi braucēji parādīja savu labāko sniegumu un guva motivāciju uzlabot savu sniegumu arī turpmāk.

 

Sacensību otrajā daļā pie braukšanas tika arī „PR24” un „open16” braucēji. Šajā reizē Ventspils Jaunrades namu pārstāvēja tikai open16 braucēji: Tonijs Spruģevics un Konstantins Gļanenko. Neskatoties uz nelielām tehniskām ķibelēm un pieredzes trūkumu, personīgais sniegums bija labāks par iepriekšējām reizēm.

 

Vērtējums bija arī komandas ieskaitē, kur ieskaitē tika ņemti divi labākie iesācēju rezultāti un pa vienam labākajam no PR24 un open16. Komandas vērtējumā tika iegūta 8. vieta no 13 komandām.

 

Trases automodelisms ir tehniskais sporta veids, kur dalībnieki sacenšas ar pašizgatavotiem automobiļu modeļiem pa speciāli sagatavotu, noslēgtu trasi. Ventspils Jaunrades nams aicina bērnus un jauniešus vecumā no 8 līdz 25 gadiem apmeklēt bezmaksas pulciņu „Trases automodelisms” skolotāja Ilmāra Brensona vadībā. Pulciņi notiek pirmdienās, otrdienās no plkst. 15.00 līdz 17.00 un ceturtdienās no plkst. 15.00 līdz 19.00.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: