Laikraksta "Ventas Balss" pirmdienas numurā lasiet par to, ka pirms 95 gadiem, 1921. gada 8. februārī, sāk iznākt laikraksts Ventas Balss. Iesākumā tā tirāža ir 300 eksemplāru un izdošanas biežums – divas reizes nedēļā. Šodienas laikraksts ceļu pie lasītāju tūkstošiem mēro piecas reizes nedēļā. Uzziniet, ka Ventas Balss ir viena no vecākajām reģionālajām avīzēm valstī. Tā izceļas ar to, ka ir vissenākais nepārtraukti izdotais reģionālais laikraksts.

Lasiet par to, ka šodien, vienā dienā ar Ventas Balsi, savu dzimšanas dienu svin arī Emma Teibe no Popes. Laikraksts īsi pirms svētkiem no Emmas kundzes saņēma skaistu apsveikuma kartīti. Lasiet par to, ka kopš sniega pazušanas nu jau pagājusi vairāk nekā nedēļa. Ventas Balss, dodoties darba gaitās, pievērš uzmanību arī tam, ko atstājusi pamazām projām slīdošā ziema un kas paveras pēc baltā paladziņa noņemšanas. Lasiet par to, ka sabiedriskās apspriešanas laikā uzņēmums Ventspils Grain Terminal (VGT) piedāvāja Pārventas iedzīvotājiem izvērtēt paplašināšanās projektu. Lasiet interviju ar Juri Pogu, kurš ir Latvijas Arhitektu savienības valdes priekšsēdētājs.

 

Juris Poga: ''Reiz vācu arhitekts Deivids Kuks atbrauca uz Ventspili ar savu studentu. Es dzirdēju, kā arhitekts teica savam skolniekam: skaties uzmanīgi, Ventspilī tu redzēsi tādu labiekārtojuma līmeni, kāds vēl nav sasniegts Vācijas pilsētās!''

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: