Spīķeru koncertzālē norisinājās “Gada balva vieglatlētikā 2015” pasniegšanas ceremonija, kurā par gada labāko vieglatlētu tika atzīts Olimpiskā centra „Ventspils” augstas klases atbalsta programmas sportists Rolands Štrobinders, kurš 2015.gada sezonā ar 82,83 metrus tālu raidījumu nodrošināja sev iespēju piedalīties Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kā vienīgais no Latvijas šķēpraižiem izpildot normatīvu. Pasaules čempionātā Pekinā Štrobinders ieņēma 19. vietu.

Par gada labāko vieglatlēti tika atzīta septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa.

 

Uz gada labākās vieglatlētes balvu pretendēja arī Olimpiskā centra „Ventspils” augstas klases atbalsta programmas šķēpmetējas Madara Palameika un Sinta Ozoliņa, savukārt vīriešu konkurencē viens no pretendentiem uz balvu bija Olimpiskā centra „Ventspils” augstas klases atbalsta programmas kārtslēcējs Mareks Ārents.

 

Tāpatbalvu, kā gada sacensību rīkotājs saņēma sporta skolas „Spars” treneris Aigars Matisons, kurš bija Latvijas vieglatlētikas čempionāta Ventspilī galvenais organizators.

 

Apbalvotas tika arī trīs labākās sporta skolas, kuru audzēkņi izcīnījuši visvairāk medaļas Latvijas čempionātos visām vecuma grupām – Sporta skola “Arkādija” (Rīga), Valmieras Bērnu sporta skola un Ventspils sporta skola “Spars”.

 

Balvu ieguvējus noteica piecas dažādas auditorijas - interneta lietotāji, sporta žurnālisti, LVS valde, juridiskie biedri un treneru padome. Katra balsotāju kategorija veidoja vienu piektdaļu no kopējā balsojuma vērtības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: