No 2016. gada 26.janvāra līdz 27.janvārim Ventspils Augstskolā (VeA) Erasmus+ programmas ietvaros viesojās Klaipēdas Lietišķo zinātņu Valsts koledžas (KLZVK) direktora vietnieks izglītības jautājumos, departamentu vadītāji un pasniedzēji.

Vizītes ietvaros viesi tikās ar VeA pārstāvjiem, lai iepazītos ar Ventspils Augstskolas piedāvājumu studiju, zinātnes un pētniecības jomās, aktualitātēm Ventspilī, kā arī pārrunātu iespējas sadarboties kopīgu projektu, piemēram, ES programmas ERASMUS+ stratēģiskās partnerības projektu (KA2) vai Latvijas - Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros. Kā būtiskākais kopīgais projekts ir iecerēta jaunas, kopīgas bakalaura un/vai maģistra līmeņa programmas izveide tūrisma jomā. Sarunas laikā tika panākta mutiska vienošanās, ka šāds projekts ir saistošs VeA, bet projekta formālā daļa jāpārrunā turpmākās tikšanās reizēs.

 

Direktora vietnieks izglītības jautājumos, Š.Berlinskas norādīja, ka parasti visi Lietuvā orientējas uz Rietumeiropu, aizmirstot par Latviju, bet šogad, jaunu partneru meklējumos, ceļš atveda uz Ventspili. Ventspils Tūrisma informācijas centra vadītāja U.Libkovska piekrita, ka stiprināt sadarbību Ventspilij un Klaipēdai izglītības jomā ir svarīgi un aktuāli. Cieša sadarbība jau noris tūrisma jomā.

 

Tikšanās noslēgumā viesi devās nelielā ekskursijā pa Ventspils Augstskolas telpām, apskatot fizikas, robotikas un satelīttehnoloģiju laboratorijas.

 

Koledža orientējas uz praktiskām studiju programmām, kas sagatavo dažādu profesiju pārstāvjus, piemēram, profesionāļus skaistumkopšanas, ainavu arhitektūras u.c. jomās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: