Nedēļas nogalē divus mačus Latvijas 1. līgas čempionātā aizvadīs Venta 2002 spēlētāji, sestdien (plkst. 16.15) un svētdien (plkst. 14.30) uzņemot Valmieras HK/BSS komandu. Iepriekšējā spēlē Venta 2002 hokejisti izcīnīja svarīgu uzvaru apspēlējot Tukums/Stiga RM spēlētājus ar rezultātu 4:1.

Venta 2002 hokejisti pret Valmieru sacentās aizvadītā gada izskaņā, abos mačos piedzīvojot zaudējumus. Šobrīd Valmieras hokejisti regulārā turnīra tabulā atrodas tieši zem mums.

Aizvadītā nedēļas nogalē tukumnieki Ventspilī bija ieradušies tikai ar trim maiņām, tāpēc bija skaidrs, ka viens no mūsējo uzdevumiem ir uzturēt augstu spēles tempu.

Neskatoties uz to, ka nevarēja spēlēt vairāki pamatsastāva spēlētāji (piemēram, Homjakovs, Brikainis, Kristiņš), tas arī veiksmīgi izdevās. Viesi maču sāka ļoti aktīvi, bet mājiniekiem veiksmīgi izdevās novirzīt viņu uzbrukumus uz laukuma malām, Raivim Turkam komandas vārtos liekot strādāt maz. Ventas 2002 spēlētāji arī atbildēja ar straujiem pretuzbrukumiem, un viens no tādiem arī beidzās ar ātru vārtu guvumu, kad otro reizi šajā sezonā izcēlās Valērijs Puškarjovs. Tas viesus pamodināja pa īstam, un nu jau glābt vajadzēja arī Turkam, kas pāris epizodēs apturēja ripu gandrīz vai uz vārtu līnijas. Trešdaļas beigas nedaudz pabojāja noraidījumi, kas krietni samazināja spēles tempu. Vairākumā bija te viena, te otra komanda, bet rezultāts nemainījās.

Tomēr mača turpinājumā spēle nevienādos sastāvos krietni ietekmēja rezultātu. Otrās trešdaļas vidū viena vīra pārsvars bija Tukuma komandai, kas šoreiz prata apspēlēt visai pasīvo Ventas 2002 aizsardzību un panākt izlīdzinājumu. Drīz vien ventspilnieki veica vārtsargu maiņu, kas komandā ir ierasta prakse, ļaujot vienādu laiku nospēlēt abiem mačam pieteiktajiem ripu ķērājiem. Denisam Baranovam tūlīt pat bija jānovirza uz malu no viduszonas mesta ripa, bet perioda turpinājumā darba vairs faktiski nebija. Ar katru nākamo minūti mājinieki arvien stabilāk pārvirzīja spēli uz sāncenšu aizsardzības zonu, un tā varēja būt pirmā pazīme, ka tukumnieki tiešām lūst.

Rezultāta ziņā viesi gan salūza pēdējā periodā. Vispirms, spēlējot vienādos sastāvos, Ventu 2002 vadībā izvirzīja Miks Golubovičs (piespēle arī trenerim Nikolajam Grebņovam), bet sešas minūtes vēlāk ventspilnieki noorganizēja pretuzbrukumu, spēlējot mazākumā, un Oskars Grigulis panāca jau 3:1. Lai vēl mēģinātu glābt maču, viesi sāka darboties ļoti agresīvi, gandrīz vai likumsakarīgi arī nopelnot noraidījumu, ko ventspilnieki izmantoja. Šoreiz precīzs bija Mika Pāvelsona metiens, bet uz tablo jau tika iedegts 4:1. Atlikušajās piecās minūtēs viesi centās izprovocēt mājiniekus uz kādu kautiņu, bet tas neizdevās. Tāpat kā neizdevās atspēlēt kādus vārtus.

Lai gan Venta 2002 turnīra tabulā joprojām atrodas zem komandas Tukums/Stiga MR (-1 punkts), cīņā par ceturto vietu un izslēgšanas spēlē šis panākums var būt pat ļoti svarīgs. Savstarpējā cīņā ar 2:1 tagad vadībā ir mūsējie, tiesa, pēdējā spēle notiks Tukumā. Četrus no atlikušajiem septiņiem mačiem ventspilnieki spēlēs savā laukumā, bet no izbraukuma mačiem maz cerību paķert kādu punktu varētu būt tikai Liepājā. No otras puses, tieši Venta 2002 ir vienīgā komanda, kas atņēmusi punktu neapšaubāmajiem līderiem. Savukārt tukumniekiem viesos divas reizes jātiekas ar krietni pastiprinātajiem daugavpiliešiem, vēl ir divi mači ar liepājniekiem un jābrauc arī uz Valmieru.

Protams, kalendāra īpatnības pašas par sevi neko vēl negarantē, bet skaidrs, ka Ventai 2002 tas ir parocīgāks punktu gūšanai, bet bez tā četriniekā neiekļūt.

FOTO: Venta 2002 uzvar Tukums/Stiga RM hokejistus!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: