Iestājoties siltākam laikam, Latvijā sākusies ūdens līmeņa celšanās upēs, tādēļ Ventspils novada pašvaldības Civilās aizsardzības komisijas locekļi tikās, lai vienotos par rīcības programmu situācijā, ja sāktos plūdi.

Kā norādīja komisijas vadītājs, Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, plūdu, visticamāk, nebūs, tomēr ir jāzina, kā rīkoties, ja ūdens līmenis Ventā būs tik augsts, ka sāks apdraudēt iedzīvotāju drošību. Kā norādīja Valsts Ugunsdzēsības glābšanas dienesta Ventspils daļas komandieris Aivars Raukaitis, dienesta rīcībā ir alumīnija un gumijas laiva, arī īpašs glābšanas dēlis, iespējamajā evakuācijas situācija gatavi iesaistīties arī zemessardzes un Valsts policijas pārstāvji.

 

Būtu svarīgi saprast, teica Aivars Raukaitis teica, kā Ventas līkumos izies ledus, vai neveidosies sastrēgumi, un te būtiska ir pagasta pārvalžu vadītāju līdzdarbība. Zlēkās, Vārvē, Piltenē un citviet pagastu pārvalžu vadītāji ir informēti par rīcību ārkārtas situācijā, pašvaldība ir gatava palīdzēt iedzīvotājiem, kas atrodas riska zonā, piešķirot viņiem pajumti, kur patverties plūdu laikā. Tāpat pašvaldība, kā norādīja civilās aizsardzības specialists Voldemārs Akmentiņš, ir apzinājusi mājas, kuras var skart plūdi. Ja tie sākas un iedzīvotāji nevēlas evakuēties, viņiem ir jāaizpilda veidlapa, norādot, ka iedzīvotāji uzņemas atbildību par savu dzīvību un drošību.

 

Civilās aizsardzības komisijas locekļi vienojās uzturēt sakarus, lai iespējamo plūdu gadījumā rīkotos operatīvi un saskaņoti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: