Latvijas Basketbola līgā (LBL) šovakar tika aizvadīts līgas līdervienību duelis starp "Ventspils" un "Valmieras/ORDO" komandām. Ja pirmajā puslaikā labāk spēlēja viesi, tad trešajā ceturtdaļā lieliski bija ventspilnieki, sagādājot Valmieras komandai pirmo zaudējumu šosezon - 82:74

Spēli komandas sāka ar aktīvu spēli aizsardzībā un pacietīgu spēli uzbrukumā. Pirmos trīs punktus no soda metiena atzīmes guva viesi, bet ar precīzu tālmetienu atbildēja Kristaps Janičenoks. Mājinieku prieki bija īsi, jo otrā laukuma galā Mārtiņš Laksa atbildēja ar tālmetienu. Spēle lēnām ieskrējās, bet "Valmiera/ORDO" izvirzījās vadībā ar 12:5. Viesi turpināja lielu daļu punktu krāt no tālienes, kas ļāva saglabāt komfortablu pārsvaru. Pēdējās divas minūtes pirmajā ceturtdaļā sākās ar 22:14 valmieriešu labā, bet tad ventspilnieki deficītu sadeldēja uz pusi. Pēdējie uzbrukumi gan nebija tik sekmīgi, ceturtdaļai noslēdzoties ar rezultātu 25:19 "Valmieras/ORDO" labā.

Pirmās ceturtdaļas beigās iesākto turpināja Haralds Kārlis, velkot savu komandu uzbrukumā. Pirmajās 12 minūtēs "Valmieras/ORDO" spēlētāji realizēja sešus no sešiem tālmetieniem, pelnīti atrodoties vadībā ar 30:21. Ar pāris precīziem tālmetieniem mājinieki spēja turēties spēlē, bet valmierieši turpināja spēlēt ļoti labi, saglabājot vadības grožus. Ceturtdaļas otrajā pusē "Ventspils" ar dzelžainu aizsardzību lauza cīņas gaitu, bet tāpat nespēja izvirzīties vadībā. Minimāls deficīts ātri vien atkal pārvērtās par sešu punktu atpalicību. Līdz ar to "Valmiera/ORDO" pirmo puslaiku galu galā uzvarēja ar rezultātu 39:36.

Otro puslaiku ar trīs punktu gājienu sāka Ervīns Jonāts, bet vairākas kļūdas liedza viesiem atrauties. To izmantoja laukuma saimnieki, kuri pēc Kvameina Mičela precīzā tālmetiena izvirzījās minimālā vadībā (43:42). Valmieras komandas uzbrukums pamatīgi iestrēga, ventspilniekiem to izmantojot un iegūstot septiņu punktu pārsvaru. "Valmieras/ORDO" uzbrukums trešajā ceturtdaļā atdzīvojās vien pēdējās divās minūtēs, kad deficīts jau bija 19 punkti. Ar vairākiem precīziem tālmetieniem viesi sadeldēja rezultāta starpību, neesot gatavi padoties - 54:67.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā "Valmiera/ORDO" tika pie vairākām iespējām nopietni sadeldēt pretinieku pārsvaru un turpināt nopietnu cīņu par uzvaru. Četras minūtes līdz pamatlaika beigām "Ventspils" atradās vadībā ar rezultātu 71:63. Nu jau "Ventspils" uzbrukums bija iestrēdzis, kas valmieriešiem ļāva ieķerties spēlē. Mājinieku uzbrukumu atdzīvināja Mičela precīzais tālmetiens, kas spēles izskaņā pie neliela pārsvara bija ļoti svarīgi. Lai arī "Valmiera/ORDO" cīnījās līdz galam, ventspilnieki nosargāja iegūto pārsvaru, svinot uzvaru un sagādājot pretiniekiem pirmo zaudējumu šosezon ar rezultātu 82:74. Līdz ar to "Ventspils" pārņēmusi arī pirmo vietu turnīra tabulā.

sportacentrs.com

FOTO: ''Ventspils'' sagādā "Valmierai/ORDO" pirmo zaudējumu !

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: