Galvenā trenera Pola Ešvorta vadībā Latvijas futbola Virslīgā trešo uzvaru pēc kārtas guvusi ''Ventspils''. Šodien savā laukumā kurzemnieki ar 4:0 sagrāva BFC ''Daugavpili'', kas turnīra tabulā ļāvis apsteigt ''Jelgavu'' un pakāpties uz trešo vietu. Divi vārti šajā spēlē Ģirtam Karlsonam, bet pa reizei izcēlās Ritvars Rugins un Vitālijs Rečickis.

Spēles pirmais bīstamais moments piederēja "Daugavpils" spēlētājam Ņikitam Kaļiņinam, kuram bumba atleca tieši pa sitienam, taču izmantot iespēju neizdevās. "Ventspils" pieļāva bumbas kontroles ziņā līdzvērtīgu spēli, bet piespieda pāris reizes iekrist "Daugavpils" aizsardzībai. Pēc neprecīzas viesu piespēles bīstamā pozīcijā nokļuva Jurijs Žigajevs, taču līdz bumbai neaizsniedzās, vēlāk viens pret vienu tika izlaists Ritvars Rugins, bet viņa sitienu spēja atvairīt "Daugavpils" vārtsargs Kurakins.

Puslaika izskaņā "Daugavpils" pie bumbas tika jau retāk, kas beigās arī noveda pie vārtu zaudējuma - Alans Siņeļņikovs ielauzās kreisajā malā un ar precīzu centrējumu atrada Ģirtu Karlsonu. Nesapratās "Daugavpils" centra aizsargi un vārtsargs, taču Karlsons par to nesatraucās un no brīvas pozīcijas ar galvu raidīja bumbu vārtos.


42. minūtē "Ventspilij" bija jāpanāk arī 2:0, kad pēc Karlsona piespēles Mujeci atlika vien trāpīt vārtos no tuvas distances un viņš to arī izdarīja, taču iebildumi bija "Daugavpils" aizsargam Ostrovskim, kurš paspēja izceltbumbu no vārtu līnijas. Pašās puslaika beigās Mujeci bija vēl labāka iespēja, kad soda laukumā ar krūtīm apturēja bumbu un izdarīja vienu sitienu, ko atvairīja Kurakins, un vēl sitienu, kuru arī teicami atvairīja Kurakins.

Otro puslaiku ''Ventspils'' iesākās ļoti pārliecinoši, un jau 48. minūtē mājinieku pārsvaru dubultoja Karlsons - 2:0. 60. minūtē pēc ilgāka ventspilnieku uzbrukuma labā sitiena pozīcijā soda laukumā nonāca Oļegs Laizāns, kurš nespēja trāpīt tālajā stūrī. 73. minūtē pēc elegantas Siņeļņikova un Rugina saspēles bumba tika raidīta tuvāk vārtiem, kur trešo vārtus varēja gūt Karlsons, taču šoreiz uzbrucējs netrāpīja tuvajā stūrī.

79. minūtē galvenajam tiesnesim labi noteikumu pārkāpumu parādīja Siņeļņikovs, par ko Jevgēņijs Vasjukovs piešķīra 11 metru soda sitienu, bet Oļega Laizāna mēģinājumu izcili atvairīja Kurakins. 86. minūtē pēc centrējuma no labās malas aktīvs Rugins ar galvu panāca 3:0. Dažas minūtes vēlāk laukuma vidusdaļā bumbu izcīnīja Mujeci, kurš pamanījās atdot piespēli Vitālijam Rečickim - sitiens vārtu stūrī, un ''Ventspils'' uzvara 4:0. Turnīrā tabulā ''Ventspils'' apsteigusi jelgavniekus un atgriezusies labāko trijniekā.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: