Basketbola klubs "Ventspils" aizvadīja savu pēdējo plānoto pārbaudes spēli pirms jaunās Aldaris LBL sezonas, ar 83:52 sakaujot Kazahstānas komandu "Barsy".

Lai arī "Ventspils" mājaslapā vakar tika vēstīts, ka šodienas mačā varētu piedalīties arī Kristaps Janičenoks, spēles protokolā viņa uzvārds tomēr neparādījās. Taču ierindā bija atgriezies Alans Viginss, kurš gan spēlēja visai maz, bet otrajā puslaikā uz rezervistu soliņa jau bija ielas apģērbā. Basketbolistam jau ilgāku laiku bija jāatturas no basketbola savainojuma dēl. Otro maču aizvadīja Mihails Aņisimovs, kurš nospēlēja 18:27 minūtes, guva četrus punktus un savāca astoņas atlēkušās bumbas. Sarunā ar Sportacents.com BK "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks apstiprināja, ka līgums ar lietuviešu centru jau parakstīts, bet, protams, nepieciešams laiks, lai spēlētājs iejustos komandā.

"Ventspils" savā pēdējā pārbaudes spēlē neiesāka pārāk rezultatīvi, taču pēc pirmā puslaika bija priekšā ar 38:27. Viena kārtīga izrāviena attālumā "Barsy" palika vēl visu trešo ceturtdaļu, taču beigās tā salūza, pēdējā ceturtdaļā zaudēja ar 15 punktu starpību un piedzīvoja sagrāvi ar 83:52. "Ventspilij" šis ir pārliecinošākais panākums pirmssezonā un kopumā no deviņām pārbaudes spēlēm izdevās uzvarēt piecās, bet vēl vienā tika fiksēts neizšķirts.

Kurzemes komandas sastāvā šodien rezultatīvākie ar 18 punktiem bija Māris Gulbis un Žanis Peiners, turklāt abi izcēlās arī ar lielisku precizitāti - Gulbis trāpīja septiņus no deviņiem metieniem no spēles, bet Peiners septiņus no desmit.. Labākais +/- rādītājs komandā lietuvietim Simam Buterlevičum, proti, plus 24, lai arī viņš pats guva tikai trīs punktus. 14 punktus pievienoja Mičels Kvameins, bet desmit Artim Atem. "Ventspils" gan nevar pārāk iepriecināt tās soda metienu precizitāte, kura visai viduvēja (11/19 jeb tikai 58%).

Aldaris LBL jauno sezonu "Ventspils" sāks nākamajā nedēļā, 29. septembrī uzņemot "Barons/LDz" vienību, bet pirmais izbraukums paredzēts 2. oktobrī pie "Jēkabpils".

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: