Vēl tikai svētdien Cēsīs bija dzirdama motoru rūkoņa un jūtams degvielas aromāts. Sekojot tradīcijām, arī šogad tieši Ezerkalna mototrasē norisinājās Latvijas čempionāta noslēdzošais posms – superfināls. Šis bija čempionāta svarīgākais posms, jo tieši spraigās cīņas Ezerkalna mototrasē noteica čempionus prestižajās MX1 un MX2 klasēs, kā arī komandu kopvērtējumā.

Šim posmam tika pievērsta lielāka uzmanība, jo pirms gada, aizvadot noslēdzošo posmu Latvijas čempionātā, Rodeo komanda zaudēja čempionu titulu tehnisku problēmu dēļ, noslēdzot sezonu kā vicečempioni. Lai arī šogad dodoties uz Cēsīm komandai bija 60 punktu handikaps pār pārējām komandām, tika pievērsta pastiprināta uzmanība tieši sportistu fiziskai un psiholoģiskai sagatavotībai kā arī tehnikai. Šoreiz uzdevums komandai bija viens – visiem sportistiem vajadzēja nobraukt savu augstāko spēju līmenī. Īpaši gatavojies šim posmam bija komandas Jokers - Prīts Ratseps. Pirms Cēsu posma viņš atradās kopvērtējuma 2. pozīcijā, no līdera Dāvja Ivanova atpaliekot par 2 punktiem. Uz Cēsīm bija ieradies viss Prīta tehniskais personāls, kas parūpējās, lai uz katru braucienu tehnika būtu sagatavota maksimāli iespējamā līmenī. Pprofesionālā pieeja šīm sacensībām vainagojās panākumiem - braucienos izcīnot 2. un 1. vietu Prīts ieguva 4 punktu pārsvaru pār savu sīvāko konkurentu no Moduls MX komandas Dāvi Ivanovu , un tika kronēts par 2015. gada Latvijas čempionu MX1 klasē.

Lielisku darbu trasē parādīja Dāvis Līvs, braucienos finišējot 5. un 4. vietā. Lai arī pirms šī posma Dāvis atradās čempionāta kopvērtējuma 2. vietā, Kārli Sabuli apsteidzot par 6 punktiem, bija skaidrs, ka Cēsīs neies viegli, jo šī ir Sabuļa mājas trase. Tieši uz šo posmu bija ieradušies ļoti spēcīgs dalībnieku sastāvs MX2 klasē , kas lika pasvīst ne tikai Dāvim, bet arī pārējiem sportistiem. “Cēsīs gāja labi – jau kvalifikācijā jutos ļoti labi un ātrums trasē bija labs, jo trase bija lieliski sagatavota. Bija spraigas cīņas ar Kārli Sabuli un Tomasu Šileiku. Sezonas kopvērtējumā ieguvu 3. vietu, ar ko esmu apmierināts. Bija liels prieks šogad startēt MX2 klasē”, atzīst Dāvis. Nezaudējot ātrumu trasē un nepieļaujot rupjas kļūdas, Dāvim izdevās izcīnīt 3. vietu MX2 klases kopvērtējumā.

MX2 klasē komandas interesēs startēja Kristers Drevinskis, kurš jau sezonas sākumā piedzīvoja smagu traumu un vēl nav atguvis fizisko kondīciju. Spēcīgā sastāva un aizvadītās traumas dēļ no Kristera netika gaidīti augsti rezultāti. Neskatoties uz to, viņš pierādīja, ka ir spēcīgs konkurents ikvienam MX2 klases sportistam un šis gads bija tikai sākums „ātrākai nākotnei”. Braucienos Kristeram izdevās finišēt 6. un 8. vietā, kas dienas kopvērtējumā deva 7. Vietu un stratēģiski svarīgus punktus komandai.

MX125 klasē savu varējumu un gatavību parādīja komandas jaunākais sportists Toms Babris. Diena varbūt līdz galam tik veiksmīga neizvērtās, jo bija manāms satraukums, bet Toms trasē parādīja lielu cīņassparu un atdevi. Braucienos Tomam izdevās izcīnīt 7. un 8. vietu. Sezonas kopvērtējumā Toms ierindojas 7. vietā jauniešu klasē.

Lai arī šoreiz Cēsīs nestartēja kvadraciklu klases, savu darbu izdarīja arī Endijs Bernics, kuram Latvijas čempionāta posms norisinājās nedēļu ātrāk Ainažos. Šogad Kvadri PRO klasē tiek aizvadīti seši Latvijas čempionāta posmi un čempioni tiks kronēti tikai 19. septembrī Pilsblīdenā. Pēc aizvadītiem pieciem Latvijas čempionāta posmiem Endijs šobrīd atrodas 7. vietā.

„ Liels gandarījums par sportistu attieksmi un cīņassparu aizvadītajā nedēļas nogalē, jo nevienā no klasēm netikām pie 'nullītes'. Visi sportisti cīnījās par katru trases metru, lai saglabātu savas pozīcijas kopvērtējumā. Kopējs komandas darbs un ģimeniskā atmosfēra visas sezonas garumā atnesa komandai pārliecinošu uzvaru komandu vērtējumā, 2. vietas konkurentus apsteidzot par vairāk kā 100 punktiem. Pagājušā gada kļūdas tika labotas un nu jau 9. reizi Rodeo kluba vēsturē esam kļuvuši par Latvijas čempioniem motokrosā”, tā Arvis Sanders par aizvadīto Superfinālu Cēsīs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: