Jūlija beigās domubiedru grupa “Joga pie jūras” aicina ventspilniekus iepazīties ar Kundalini jogu. Nodarbības vadīs pasniedzēja ar 10 gadu jogas pieredzi un 5 gadu Kundalini jogas vadīšanas pieredzi Sanita Rībena.

Nodarbības notiks jūras malā 21., 23. un 25. jūlija vakarā. Jogot gribētāji tiek aicināti tikties pie kafejnīcas “Surf Saulīte” plkst. 18.30. Līdzi jāņem savs jogas paklājiņš un pleds relaksācijai. Apģērbs vienkāršš – ērts krekliņš un bikses, kājas basas.

 

Nodarbības būs pusotru stundu ilgas, to laikā pasniedzējas vadībā tiks praktizēti dažādi fiziskie vingrinājumi, prānājamas un meditācijas. Vingrinājumi ir piemēroti jebkuram cilvēkam — nav jābūt mākslas vingrotājam vai rūdītam sportistam, vai 36. izmēra skaistulei. Lai apzinātos sevi, vingrinātu savu ķermeni, miesasbūve un fiziskā sagatavotība nav izšķirošais faktors.

 

Kundalini joga ir viens no Radža jogas virzieniem, rietumu pasaulē pazīstama kopš 20. gs. 60. gadiem. Kundalinī joga ir viena no metodēm, kas palīdz kļūt apzinātākam.

 

“Manā skatījumā apzināšanās un pieņemšana ir vienīgais veids, kā atmosties no ilūzijām. Slimības, spēcīgi emocionāli izvirdumi, ciešanas  –  tie ir lakmusa papīriņi, kas signalizē, ka mūsu priekšstati par realitāti un pati realitāte nesakrīt. Arī es, gluži kā lielākā daļa man pazīstamo cilvēku, kopš agras bērnības – ar sabiedrības palīdzību, protams, – ilgus gadus esmu būvējusi vienu ilūziju pili pēc otras. Gluži kā ķieģeļus vienu uz otra esmu krāvusi pieņēmumus par to, kādai ir jābūt man, par to, kādiem ir jābūt citiem, par to, kādai ir jābūt pašai dzīvei. Kundalinī joga nojauc šādas smilšu pilis. Un tas ir labi.

 

Hatha joga manā dzīvē ienāca 2005. gadā, es ar to iepazinos “Daya joga” studijā. Dziedinošais un maigais jogas spēks bija tieši tas, kas tobrīd manā dzīvē bija vajadzīgs. Es sāku to praktizēt. 2009. gadā vairāku nejaušu sakritību rezultātā iepazinos ar Kundalinī jogu, tāpēc gandrīz visu nākošo gadu mācījos Starptautiskā Kundalinī pētniecības institūta rīkotajos Kundalinī jogas skolotāju kursos. Jogu sāku pasniegt jau mācību laikā, savukārt pēc mācībām apmēram divus gadus nodarbības vadīju izziņas, atjaunotnes un kultūras centrā “Miervidi”. Kopš 2013. gada Kundalini jogu pasniedzu jogas studijā “Urban Yoga”, stāsta Kundalini jogas pasniedzēja Sanita Rībena.

 

Organizatori iesaka pirms nodarbības apmēram divas stundas neēst, savukārt no alkohola lietošanas atturēties gan nodarbības dienā, gan dienu pirms tam. Vingrinājumi, lai arī tehniski vienkārši, ir ļoti spēcīgi. Alkohola lietošana pirms nodarbības var izraisīt nevēlamas sekas.

 

Ja būs ļoti slikti laika apstākļa – lietus līs aumaļām vai plosīsies vētra, jogas nodarbības nenotiks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: