25 gadus vecais Antons Kurakins šodien cīņā ar "Skonto" aizvadīja pēdējo spēli FK "Ventspils" rindās. Futbolists mēģinās atrast darbu ārzemēs.

Antons Kurakins Virslīgā debitēja Rēzeknes "Blāzmas" sastāvā, tad gadu pavadīja Skotijā, bet 2011.gada vasarā pievienojās "Ventspilij", ar kuru kopā trīsreiz (2011., 2013., 2014.) kļuva par Latvijas čempionu, kā arī reizi (2013.) izcīnīja Latvijas kausu. Šovasar viņam līgums ar "Ventspili" beigsies, un, kā kļuva zināms šodien, tas netiks pagarināts. Gan "Ventspils" galvenais treneris Jurģis Pučinsks pēcspēles preses konferencē, gan pats Kurakins sarunā apliecināja, ka sadarbības pārtraukšanas iniciators bija tieši pats futbolists.

Kurakins sacīja: "Gribas pamēģināt kaut ko jaunu, vēlos pamainīt apstākļus. Ir arī daži piedāvājumi braukt uz pārbaudēm. Jā, drošs līgums pagaidām nav sarunāts - valsti neatklāšu, bet Latvija tā noteikti nebūs. Klubs manu vēlmi saprata." Kurakins arī atzina, ka viņam ir vairāki cilvēki (aģenti), kuri palīdz atrast jaunu klubu, kā arī izteica cerību, ka jaunais klubs tiks atrasts pietiekami ātri un ka tas būs augstākās līgas klubs.

Jautāts, vai nebija grūti noskaņoties šīs dienas spēlei, ņemot vērā, ka viņš jau zināja par "Ventspils" pamešanu, Kurakins attrauca: "Nē, nebija grūti, spēlēm pret "Skonto" vispār nav nepieciešams īpaši noskaņoties - starp "Ventspili" un "Skonto" ir labākās spēles, kas vien var būt Latvijā. Gan viņi varēja vinnēt, gan mēs. Pēdējā minūtē mums nedaudz paveicās, kad Meļņičenko izglāba. Manuprāt, bija laba spēle."

Vēl Kurakins piebilda, ka par "Ventspilī" pavadītajiem četriem gadiem var teikt tikai tos labākos vārdus, savukārt, jautāts, vai vēlme atrast klubu ir saistīta arī ar vēlmi atgriezties Latvijas izlasē, Antons piekrita daļēji: "Tas viss ir saistīti. Ja spēlēšu ārzemēs, protams, izredzes būt izlasē pieaugs, taču tai pašā laikā - arī ja ļoti labi spēlētu "Ventspilī", izredzes uz izlasi būtu." Atgādinām, ka Latvijas izlasē Kurakins aizvadījis sešas spēles, tostarp 2014.gadā palīdzēja izcīnīt Baltijas kausu. Līdz šim pēdējais viņa mačs valstsvienībā bija 90 minūtes Amsterdamā 0:6 zaudētajā spēlē.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: