Ar īpašu pasākumu pie Olimpiskā centra „Ventspils” centrālā kompleksa ieejas tika atklāts ielu vingrošanas stadions.

Atklāšanas pasākumā piedalījās Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs A. Lembergs, Latvijas ielu vingrotāju biedrības prezidents M.Šlēziņš, Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Ž.Tikmers, Olimpiskā centra „Ventspils” valdes priekšsēdētājs U.Boitmanis u.c.

FOTO no pasākuma šeit.

Domes priekšsēdētājs A.Lembergs savā uzrunā izteica cerību, ka jaunais ielu vingrošanas laukums būtu piepildīts ar vingrotājiem no rīta līdz vakaram.

Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Ž.Tikmers savā uzrunā pateicās par veiksmīgo sadarbību ar Ventspils pilsētas pašvaldību un pauda gandarījumu, ka Ventspils pilsētas sporta infrastruktūra ir papildināta ar modernu ielu vingrošanas stadionu.

Latvijas ielu vingrotāju biedrības prezidents M.Šlēziņš savā uzrunā atzīmēja, ka Ventspils ielu vingrošanas stadions esot modernākais visā Baltijā.

Sanākušos skatītājus ar paraugdemonstrējumiem priecēja viesi no Lietuvas, kuri 2015.gadā kļuva par Lietuvas TV šova "Lithuanin Got Talent" uzvarētējiem un viņu vidū ir 2013. gada Pasaules čempions ielu vingrošanā Andžejus Zhilo, 2014. gada Pasaules čempionāta 3. vietas ieguvējs Roberts Polonski, 2014. gada Baltijas čempions ielu vingrošanā Mindaugas Šilurkus, bet no Latvijas piedalījās 2013. gada Latvijas čempions Aleksandrs Ivaško un 2014. gada Latvijas čempions Daniels Laizāns.

Ielu vingrošanas stadions ir izbūvēts Olimpiskā centra „Ventspils” infrastruktūras uzlabošanas programmas ietvaros. Kopējā ielu vingrošanas stadions platība ir 295 m2 un tajā izvietotas 11 vingrošanas iekārtas, kuru  izvietojumu un savstarpējo novietojumu, kā arī pašas iekārtas ir projektējusi Ielu vingrošanas biedrība, bet lai mazinātu traumatismu ir izveidots gumijotais segums ir 80mm biezumā. Ielu vingrošanas stadionā izbūvēts brūģēts laukums, skatītāju tribīnes ar 150 skatītāju vietām, izvietoti velo turētāji, informācijas stends un lai tiktu nodrošināta iespēja nodarboties ar sportu diennaksts tumšajā laikā tas ir izgaismots, kā arī ir domāts par atbilstošas noskaņas radīšanu un tādēļ ierīkota apskaņošanas sistēma. Kopējās stadiona izbūves izmaksas sastādīja 116 000 EUR, galvenais būvuzņēmējs SIA „Ostas Celtnieks”.

Ideja par ielu vingošanas stadiona izveidi sākās jau pirms kāda laika, kad pie Olimpiskā centra Ventspils valdes priekšsēdētāja Ulda Boitmaņa ieradās vesela grupa Pārventas jauniešu ar lūgumu parūpēties par ielu vingrošanas entuziastiem mūsu pilsētā. Viņiem līdzi bija materiāli par šo sporta veidu, taču ar to vien lēmuma pieņemšanai nepietika. „Par šī sporta veida pionieriem pie mums jāuzskata brāļi Kozlovi, bet lielu iespaidu atstāja arī Ghetto Games sacensības. Konsultācijas stadiona izveidei sniedza Latvijas ielu vingrotāju biedrības prezidents Māris Šlēziņš un plānots, ka tajā varēs ne tikai trenēties, bet arī organizēt sacensības. Ventspils pilsētas domes Attīstības komisijas izbraukuma sēdē, izvērtējot vairākus ielu vingrošanas elementu uzstādīšanas vietas, domes priekšsēdētājs A.Lembergs ierosināja stadionu izveidot pie Olimpiskā centra „Ventspils” stadiona ieejas un kā redzams šis risinājums ir izrādījies ļoti veiksmīgs.

Vingrotāji saka – tagad viņiem netrūkst nekā un viņi var būt droši, ka aprīkojums izturēs vispārgalvīgākos trikus. „Te ir iespaidīga dažādība, jo netrūkst nekā! Arī segums ir lielisks, kas palīdz dažādu triku izveidei. Atrašanās vieta arī ir laba, jo tas faktiski ir centrs. Protams, pavasarī vēl mēdz traucēt asais vējš, bet arī saulīte jau silda,» priecīgs par bagātīgi aprīkoto treniņu vietu ir Ventspils Augstskolas ielu vingrotāju organizētājs Krišjānis Polāns. Starp citu, ja gribi vingrot un meklē treniņu biedrus, droši zvani Krišjānim – 26108153.

Pēc atklāšanas ceremonijas jaunatklātajā ielu vingrošanas stadionā notika „Ielu vingrošanas sacensības „Ventspils OPEN”, kurās piedalījās 30 dalībnieki.

Rezultāti:

Trepe uz pievilkšanās stieņa

    Gvido Šalms;

    Niks Šibaanovs;

    Jānis Laugalis.

Trepe uz līdztekām

    Maksims Spiradonovs;

    Gvido Šalms;

    Vladimirs Vasiļjevs.

Burpee sacensības sievietēm

    Alise Dozberja;

    Agate Ambulte;

    Gita Hofmane.

Ielu vingrošanas „Free style”

    Dmitrijs B;

    Antons Ļepuhovs;

    Kornēlijs Muraško.

Push-Up King vīriešiem

    Gvido Šalms;

    Vladislavs

    Kārlis Kalniņš.

Plank Hold Queen sievietēm

    Agate Ambulte

    Annija Preimane;

    Gita Hofmane.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: