Pagājušās sezonas bronzas medaļniece "Jēkabpils" šodien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijas ceturtajā mačā savā laukumā uzņem valsts čempionus "Ventspili".

Sērijā līdz trim uzvarām vadībā ar 2-1 šobrīd atrodas "Ventspils". Ja Jēkabpils komandai izdosies uzvarēt šīs dienas maču, sērijas izšķirošais - piektais - duelis notiks sestdien Ventspilī.

Sērijas pirmajā mačā "Ventspils" savā laukumā bija pārāki ar 79:68, pēcāk uzvaru izcīnot arī viesos ar 88:81. Savukārt otrdien savā laukumā ventspilniekiem nācās piekāpties ar 69:78, kas pretiniekiem ļāvis pagarināt šo divcīņu. Šī bija pirmā "Jēkabpils" komandas uzvara "Ventspils" laukumā.

"Ventspils" kļuva par šīs sezonas LBL regulārā čempionāta uzvarētāju, 18 spēlēs tiekot pie 15 uzvarām, kamēr pagājušās sezonas bronzas medaļniece "Jēkabpils" ar 17 panākumiem 31 mačā bija piektā.

Kā regulārā čempionāta uzvarētājiem ventspilniekiem nevajadzēja sacensties izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā, kamēr "Jēkabpils" tajā spraigā sērijā ar 3-2 apspēlēja "Jūrmalas"/"Fēniksa" basketbolistus, lai gan sērijas gaitā atradās vadībā ar 2-0.

"Ventspils" un "Jēkabpils" jau pērn tikās LBL izslēgšanas spēļu pusfinālā, kad spraigā cīņā uzvaru ar 3-2 izcīnīja Kurzemes komanda, kas pēcāk kļuva arī par Latvijas čempioni.

Cīņas sākums iecerēts plkst. 18.30. 

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: