Basketbola klubs "Ventspils" sestdien, 2. maijā, LBL pusfināla izbraukuma spēlē pārspēja BK "Jēkabpils" ar rezultātu 88:81, sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-0. Trešās ceturtdaļas beigās un ceturtās ceturtdaļas sākumā viesi veica izrāvienu 33:13.

Lai gan spēles sākumā vadībā izvirzījās ventspilnieki (5:2, 9:5), pirmās ceturtdaļas vidū deviņus punktus pēc kārtas guva „Jēkabpils” basketbolisti, kuriem izdevās iekrāt piecu punktu pārsvaru (14:9). Tomēr „Ventspils” komanda ātri vien spēja panākt neizšķirtu (14:14), bet līdz ceturtdaļas beigām panāca +5 (25:20).

Ventspilnieki mača pirmajās desmit minūtēs gandrīz pusi no punktiem guva no soda metienu līnijas, trāpot visus 11 sodiņus (Meieram – 5/5). Otrās ceturtdaļas ievadā jēkabpiliešiem izdevās atgūt vadību (30:29, 33:31), bet pēc Dušeļa diviem punktiem rezultāts kļuva jau 36:31. Viesi atkal pietuvojās līdz minimumam, taču pēc tehniskās piezīmes „Ventspils” soliņam un Sirsniņa tālmetiena mājinieki panāca jau 46:39. Māra Gulbja rezultatīvais sniegums – 17 punkti pirmajā puslaikā – ļāva viesiem samazināt starpību līdz diviem punktiem (49:47).

Otrajā puslaikā Ventspils basketbolisti daudz un sekmīgi uzbruka no trīspunktu metiena līnijas. Jau trešās ceturtdaļas ievadā Butjankovs un Gulbis panāca Ventspilij plus četri – 49:53. Rinalda Sirsniņa kārtējā uzņemšanās un Šeļakova precizitāte soda metienos ļāva Jēkabpilij atgūt nelielu pārsvaru. Nākamajās minūtēs rezultāts divreiz bija neizšķirts (53:53, 55:55), bet ceturtdaļas vidū “lūši” veica 7:0 izrāvienu, pēc Sirsniņa tālmetiena atjaunojot plus septiņi – 62:55. Ventspili no purva izvilka Artis Ate, ar astoņiem punktiem pēc kārtas pusstundas beigās atgūstot vadību savai komandai (64:65 un 66:67).

Izšķirošajā ceturtdaļā perimetra stafeti no Ates pārņēma Bārnīss un Gulbis, pēc vairākiem tālmetieniem panākot ventspilniekiem lielāko pārsvaru spēlē – 75:88. Groza tuvumā kolēģus sekmīgi papildināja Mārtiņš Meiers un Artjoms Butjankovs, savukārt Jēkabpils darbībās arvien vairāk jautās nogurums. Minūti pirms pamatlaika beigām “lūši” pietuvojās deviņu punktu attālumā (79:88), taču galotnē laiks strādāja Ventspils labā.

Jāatzīmē, ka Roberta Štelmahera un Ginta Fogeļa vīri Jēkabpils komandu "play-off" izbraukuma spēlē pārspēja pirmo reizi. Pērn abās pusfināla cīņās "lūši" savu laukumu nosargāja.

Sērijas trešā spēle notiks otrdien Ventspils Olimpiskajā centrā. Pēc zaudējuma mājās jēkabpiliešu izredzes uz labvēlīgu iznākumu sarukušas līdz minimumam, jo viņu bilance Ventspilī ir 0-7, turklāt vidēji zaudēts ar 21 punkta starpību (šosezon 0-2 un -17).

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: