Trešdien Liepājā savu pēdējo maču "Aldaris" LBL regulārajā sezonā aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, un šajā spēlē jau var izšķirties komandu izkārtojums tabulas galvgalī – ja uzvar ventspilnieki, viņi garantē pirmo vietu; ja uzvar liepājnieki, viņi turpina cīņu par regulārās sezonas čempiona titulu.

Pēdējo reizi ap Kurzemes derbiju basketbolā bija tik liela interese pirms vairākām sezonām, kad komandas tikās LBL pusfinālā, turklāt ar uzvaru viesos to sāka Liepājas komanda (toreiz "Lauvas"). Šo dueli nekādā ziņā nevar nosaukt par tādu, kas noteikti izšķirs visu sezonu, taču par vēsturisku tas kļūt var, jo galu galā, kas tāds, ka regulāro sezonu pirmajā vietā nenoslēdz komanda no Rīgas vai Ventspils, LBL jaunākajā vēsturē pieredzēts nav. Un vai vispār kādreiz ir. Tiesa, ventspilnieki ar vienu vēzienu visu šo vēsturisko piesitienu var nolīdzināt - atliek vien aizvadīt labu maču un uzvarēt.

Par labu intrigai runā arī komandu pēdējā laika rezultāti. "Liepāja/Triobet" uzvarējusi jau piecos mačos pēc kārtas, bet BK "Ventspils" nesen mājās ar 80:89 piekāpās BK "Valmiera" komandai. Tad vēl arī neveiksme BBL finālā... Tiesa, rūgtums tika nedaudz noskalots, pārliecinoši apspēlējot LU basketbolistus 93:65, turklāt paveikts tas tika astoņu spēlētāju sastāvā. Tā, protams, ir gan laba ziņa – komanda var arī tādā sastāvā –, gan sliktā, jo redzams, ka rotācijā joprojām ir robi, un diez vai tie līdz 8. aprīlim pazudīs. Mačā nepiedalījās Artjoms Butjankovs, Māris Gulbis, Kristaps Kanbergs un Andrejs Gražulis, bet laukumā tā arī neizgāja Dāvis Lejasmeiers.

Liepājnieki pēdējos divos mačos jau likuši lietā savu jaunāko papildinājumu – uzbrucēju Gati Jahoviču –, kurš šo sezonu sāka "Barons/LDz" rindās. Viņš piedalījies komandas pēdējās divās spēlēs, gūstot astoņu un septiņus punktus, un arī savācot pa kādai atlēkušajai bumbai. Nav gluži tā, ka ventspilniekiem šobrīd jāiztiek bez labām ziņām, un viena no tādām ir Troja Bārnisa atgriešanās spēlē pēc ilgās pauzes. Pret LU BK "Ventspils" joprojām rezultatīvākais spēlētājs guva 16 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un trīs reizes piespēlēja.

Vēl viens iemels ventspilniekiem maču ar liepājniekiem uztvert kā ļoti principiālu ir iepriekšējie savstarpējo spēļu rezultāti. Pirms sezonas "Liepāja/Triobet" savā laukumā uzvarēja gan LOC, gan BBL kausa spēlē, bet jau LBL čempionātā liepājnieki Ventspilī bija pārāki ar 81:76. Kopš pēdējās tikšanās reizes BK "Ventspils" sastāvs gan piedzīvojis izmaiņas, bet to, vai tas kļuvis arī parocīgāks uzvarām Kurzemes derbijos, redzēsim jau šodien.

Mača sākums pulksten 19.30.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: