Kā katru gadu, arī šajās Lieldienās Piejūras brīvdabas muzejs Ventspilī, Riņķa ielā 2, aicina šos svētkus svinēt brīvā dabā.

Svētdien, 5. aprīlī, no plkst. 12:00 līdz 16:30 ikviens aicināts uz pasākumu “Ai, bagāti Lieldiensvētki!”. Olas varēs ripināt, zīmēt, apskatīt; piedalīties dažādās atrakcijās – gaiļu cīņās, salmu maisu mešanā, staigāšanā ar koka kājām, “cūciņu dzīšanā” utt. Varēs vizināties ar zirdziņiem, mieloties ar raibo Lieldienu zupu, izstādē priecāties par trušiem. Jautru garastāvokli uzturēs grupa “Tutti Frutti”, Centra sākumskolas grupa “Jautrie draugi” un “Arī draugi”, folkloras kopa “Rotaļnieks”.

 

Būs apskatāma arī mākslas zinātnieces un Rundāles pils baroka tērpu atdarinājumu radītājas Jeļenas Forstes Lieldienu olu kolekcija, kas radusies zinātnieces vecmāmiņas ietekmē. Greznajā un daudzveidīgajā Lieldienu olu kolekcijā ir gan Jeļenas Forstes autordarbi – porcelāna olas ar filigrāniem gleznojumiem, gan restauratores Ilzes Vītolas keramikas olas, gan kādreizējās Rīgas porcelāna fabrikas mākslinieces Ilgas Dreiblates darbi. Izstādē eksponēti arī ceļojumos pabijušu draugu un paziņu dāvinājumi. Nu jau kolekciju papildinājušas arī stikla, stikla pērlīšu apdarinātas, tamborētas un vēl citas olas bezgala daudzveidīgos materiālos.

 

Pirmoreiz pēc ziemas atpūtas no plkst. 12:00 līdz 16:00 ceļā pa Riņķa līniju dosies Mazbānītis. Savukārt plkst. 15:00 Lielirbes baptistu lūgšanu namā notiks kora “Slavjaņe” garīgās mūzikas koncerts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: