Nedēļas nogalē, Maskavā, notika Pasaules pieaugušo čempionāts šorttrekā, kurā lielisku rezultātu sasniedza ventspilnieks – Olimpiskā centra „Ventspils” augstas klases programmas atbalstītais sportists Roberto Puķītis.

Sacensības gan Puķītim neiesākās pārāk veiksmīgi, jo 1500 metru vīriešu distancē Roberto Puķītis savā priekšskrējienā tika sodīts un neiekļuva ceturtdaļfinālā. Cīņā par augstākām vietām viņš nedrīkstēja piedalīties, sacensību noslēgumā ierindojās 39. vietā no 41.

1000m distancē priekšskrējienos viss gāja bez aizķeršanās un Roberto pārvarēja gan priekšsacīkšu, gan ceturtdaļfināla kārtas, kas nozīmēja garantētu vietu labāko divdesmitniekā. Ceturtdaļfināla slidojumā Puķītis apsteidza mājinieku cerību Viktoru Anu, kanādieti Semjuelu Žirāru un Nīderlandes sportistu Dānu Brēvsmā.

Pusfinālā Puķītis, pateicoties ķīnieša Jingnana Ši un Pasaules kausa sezonas vicelīdera Sjinkija Knegta (Nīderlande) sadursmei, nodrošināja vietu B finālā. Cīņā par sesto vietu Puķītis vēlreiz pārspēja divkārtējo olimpisko čempionu Anu (2006 un 2014) un nodrošināja septīto pozīciju, zaudējot vienīgi spēcīgajam korejietim Ji Ra Seo.

20 gadus vecā Puķīša karjerā šo var vērtēt kā augstāko panākumu. Šosezon Latvijas vadošais šorttrekists divreiz spējis iekļūt Pasaules kausa izcīņas sacensību labāko desmitniekā – abas reizes bija Turcijas pilsētā Erzurumā, kur Puķītis izcīnīja devīto un 10. vietu 1000 metru distancē.

500 metru vīriešu distancē Roberto Puķītis savā priekšsacīkšu slidojumā ar 41.958 finišēja otrais un iekļuva astotdaļfinālā, kur savā slidojumā ar 42.197 palika ceturtais un netika ceturtdaļfinālā. Šodien cīņā par zemākām vietām mūsu sportists uzrādīja 42.184 un sacensību noslēgumā ierindojās 19. vietā no 41.

Kopvērtējumā Puķītis 41 dalībnieka konkurencē ierindojās 13.vietā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: