Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze Saeimas namā tikās ar Ganas Republikas vēstnieci Latvijas Republikā Akuu Senu Dansuu, kura Latvijas parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā G. Daudze interesējās par pašreizējo situāciju Āfrikā saistībā ar Ebolas vīrusu un vienlaikus informēja, ka Latvija sniegusi finansiālu atbalstu slimības skartajām valstīm cīņai ar nāvējošo vīrusu. Vēstniecei pateicās Latvijai par šādu soli un uzsvēra, ka Āfrika ar starptautisko partneru atbalstu ir ceļā uz šīs slimības izskaušanu.

 

Pārrunājot Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības (ES) Padomē, Saeimas priekšsēdētājas biedrs apliecināja, ka ES un Āfrikas sadarbība ieņem būtisku vietu mūsu valsts prezidentūras darba kārtībā.

 

Latvijas un Ganas diplomātiskās attiecības tika nodibinātas vairāk nekā pirms divdesmit gadiem, un kopš tā laika tās attīstījušās pozitīvā virzienā, sacīja G.Daudze. Sarunā vēstniece pauda Ganas interesi iepazīties ar Latvijas uzkrāto demokratizācijas pieredzi, savukārt Saeimas priekšsēdētājas biedrs apliecināja Latvijas parlamenta gatavību tajā dalīties.

 

Noslēgumā Saeimas priekšsēdētājas biedrs vēlēja veiksmi vēstniecei jaunajā amatā un apliecināja, ka Latvijas parlamenta durvis viņai vienmēr ir atvērtas.

 

Akua Sena Dansua ir piektā Ganas vēstniece Latvijā un iepriekš bijusi arī deputāte savas valsts parlamentā. Vēstniece pastāvīgi rezidē Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

 

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: