Lielākā daļa autobraucēju - vīriešu - uzskata, ka policisti mēdz būt pielaidīgāki pret sieviešu veiktajiem ceļa satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Savukārt automašīnas sievietes izvēloties pēc tās krāsas un zīmola, liecina pašmāju degvielas tirgotāja "Virši-A" veiktā aptauja par sievietēm autovadītājām.

Kā informē uzņēmuma pārstāve Sabīne Dzene, lielākā daļa jeb 74% "Virši-A" aptaujāto vīriešu ir pārliecināti, ka policisti par maziem satiksmes noteikumu pārkāpumiem ir pielaidīgāki pret sievietēm, tikmēr tā uzskata tikai 45% aptaujāto sieviešu. Tāpat 74% vīriešu domā, ka sievietes galvenokārt izvēlas automašīnas pēc tās krāsas, bet 61% - pēc zīmola -, turpretim sievietes tam nepiekrīt. 41% sieviešu atzinušas, ka svarīgākie kritēriji, iegādājoties jaunu automašīnu, ir tās tehniskais stāvoklis, 40% norādījušas, ka galvenais kritērijs ir degvielas patēriņš, bet kopumā 38% papildus iepriekš minētajiem norādījušas arī uz cenu.

Šie aptaujas laikā iegūtie rezultāti norāda, ka sabiedrībā joprojām pastāv vairāki stereotipi par sievietēm autovadītājām.

Vienlaikus, vērtējot citu sieviešu - autovadītāju - paradumus, atklājies, ka gan vīrieši, gan arī sievietes par labākiem autovadītājiem uzskata vīriešus. Tā domā 65% dāmu un 57% vīriešu.

Raksturojot sieviešu autovadīšanas spējas, 75% vīriešu atzinuši, ka sievietes ir pieklājīgākas autovadītājas nekā vīrieši, savukārt ne visas sievietes tam piekrīt. Tikai 48% aptaujāto sieviešu uzskata, ka sievietes ir pieklājīgākas autovadītājas par vīriešiem.

Atbildot uz jautājumu, vai sievietes retāk nekā vīrieši pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, 56% sieviešu un 52% vīriešu atbildējuši, ka tā nav - sievietes atļauto braukšanas ātrumu mēdz pārsniegt tikpat bieži kā kungi.

Uz jautājumu "Kāda veida automašīna vislabāk piestāv sievietei?" abu dzimumu pārstāvji atzinuši, ka sievietēm vislabāk piestāv luksus klases automašīnas vai ģimenes automašīnas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: