20. februārī plkst. 19:00 Ventspilī, teātra namā „Jūras vārti” koncertēs lieliskā blūzmeņu apvienība „Latvian Blues Band” un pārsteidzošā nigēriešu dziedātāja Džastina Lī Brauna (Justina Lee Brown).

„Latvian Blues Band” unDžastinas Lī Braunas pirmais kopprojekts izskanēja pagājuša gadā vasarā festivālā „Positivus”. Ventspils koncertā starptautiski atzītākā Latvijas blūza grupa un talantīgā viesmāksliniece no Āfrikas satiksies atkārtoti.

 

Džastina Lī Brauna ir viena no daudzsološākajām džeza un r’n’b dziedātājām. Džastinas spēcīgais un plašais vokāls papildina mūzikā dzirdamo soulmūzikas, džeza un r’n’b salikumu, kas īpaši labi izklausās mūziķes izcilajos dzīvajos priekšnesumos.

Savu pirmo hitu mūziķe radīja 2008. gadā, bet jau gadu vēlāk Londonā saņēma prestižo „Women in Entertainment” balvu.

Grupa „Latvian Blues Band” dibināta 2000. gadā. Savas karjeras laikā mūziķi uzstājušies kopā ar pasaules lielākajām blūza zvaigznēm, piedalījušies neskaitāmos Eiropas un Amerikas mūzikas festivālos, ierakstījuši četrus pašu producētus koncertierakstu albumus, dalījuši skatuvi ar leģendāro grupu „Status Quo”. Šī gada janvārī Memfisā, ASV „Latvian Blues Band” jau otro reizi pārstāvēja Eiropu 31. gadskārtējā „International Blues Challenge”, kas ir lielākais blūza forums pasaulē.

Grupā spēlē vieni no labākajiem blūza mūziķiem Latvijā – Jānis „Bux” Bukovskis (vokāls, ģitāra) Rolands Saulietis (bungas), Mārcis Kalniņš (bass), Artis Ločmelis (sax un piano), Jonatans Rācenājs (ģitāra).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: