Latvijas čempionvienība basketbolā "Ventspils", uzsākot Eiropas kausa izcīņas pirmā posma otro spēļu apli, izbraukumā trešdien ar rezultātu 69:87 (18:17, 23:29, 18:24, 10:17) zaudēja Podgoricas "Budučnost Voli" basketbolistiem no Melnkalnes.

Latvijas klubam tas bija ceturtais zaudējums sešās turnīra spēlēs, turklāt "Budučnost Voli" komanda panākusi pār ventspilniekiem pārsvaru savstarpējo maču summā, kas var būt izšķirošs faktors turnīra noslēgumā.

Akselis Vairogs ventspilnieku labā guva 16 punktus, 14 punktus iekrāja Māris Gulbis, bet Artis Ate tika pie 12 punktiem. Tikmēr mājinieku labā 15 punktus guva amerikānis Omārs Kuks, kurš iekrāja arī 16 rezultatīvas piespēles un šajā rādītājā uzstādīja jaunu sacensību rekordu.

Spēles ievadā "Ventspils" komandai padevās izrāviens ar 10:0, kas tai deva astoņu punktu pārsvaru. Laukuma saimnieki vēlāk uz to atbildēja ar septiņiem pēc kārtas gūtiem punktiem, tomēr pirmo ceturtdaļu vadībā ar 18:17 noslēdza ventspilnieki.

Otrās ceturtdaļas pirmajās minūtēs vadību pārņēma laukuma saimnieki, bet turpinājumā viesi trīs reizes atjaunoja neizšķirtu, reizi atgriežoties vadībā ar viena punkta pārsvaru. "Budučnost Voli" basketbolisti ceturtdaļas otrajā pusē izveidoja septiņu punktu pārsvaru, bet pirmo puslaiku "Ventspilij" izdevās noslēgt, esot iedzinējos ar 41:46.

Komandas trešajā ceturtdaļā spēkojās ļoti līdzvērtīgi, tomēr "Budučnost Voli" vadību bez pārtraukumiem nosargāja. Ceturtdaļas beigas laukuma saimnieki gan aizvadīja ļoti veiksmīgi, gūstot 11 punktus pēc kārtas un panākot 70:56 sev par labu.

Noslēdzošās ceturtdaļas ievadā "Ventspils" pietuvojās līdz astoņu punktu atstatumam, bet mazrezultatīvā cīņas turpinājumā mājinieki savu pārsvaru droši sargāja. Četras minūtes pirms mača beigām tas bija desmit punktu izteiksmē, bet nākamo divu minūšu laikā pieauga par četriem punktiem. Atlikušajā laikā viesi par uzvaru vairs necīnījās.

Iepriekšējā nedēļā "Ventspils" cieta negaidītu neveiksmi "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačā, kad ar 76:81 piekāpās "Liepāja"/"Triobet" vienībai.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: