Dienu pēc Latvijas 96. dzimšanas dienas BK "Ventspils” basketbolisti Melnkalnes galvaspilsētā Podgoricā aizvadīs ļoti svarīgu maču Eirokausā, tiekoties ar F grupas kaimiņiem "Budocnost”. Uzvara ļaus ventspilniekiem nosargāt vietu četriniekā, bet zaudējuma gadījumā būs jāskaita savstarpējos mačos gūtie un zaudētie punkti.

Ventspilnieki, uzņemot "Budocnost" savā laukumā, veiksmīgi nosvinēja atgriešanos ULEB rīkotājos turnīros, tiekot pie uzvaras. Mača laikā BK "Ventspils” bija arī 20 punktu pārsvars, tomēr pēdējā ceturtdaļā viesi pievilka līdz -4, taču vadību pārņemt nespēja, un mājinieki svinēja uzvaru 82:75. Ar punktu gūšanu šajā spēlē labi veicās kurzemnieku leģionāru trio – 19 punktus guva Mairs Četmetns, bet pa 12 sameta Džerajs Grants un Trojs Bārniss. Viesiem 18 punktus guva J.R. Reinolds, bet 13 guva Darko Planiničs.

 

Kopš tikšanās Ventspilī abas komandas tikušas pie vienas uzvaras, turklāt apspēlējot vienu un to pašu klubu – Latvijas čempioni poļu "Stelmet" viesos pieveica 79:69, bet Melnkalnes čempioni bija pārāki ar 90:76. Līdz ar to turnīra tabulā šobrīd vienu vietu augstāk ir BK "Ventspils", ieņemot ceturto vietu, bet "Budocnost" atpaliek par vienu uzvaru un ir piektajā vietā. Protams, uzvara savā laukumā melnkalniešu situāciju turnīra tabulā un izredzes uz četrinieku uzlabos. Tieši tāpat, kā ventspilniekiem – trešā uzvara ļaus nostabilizēties ceturtajā vietā.

 

Pirmā mača ievadā BK "Ventspils” bija problēmas ar cīņu par atlēkušajām bumbām pie sava groza, bet, kad izdevās tikt galā ar šo problēmu, izdevās arī pārņemt vadību. Cīņa par atlēkušajām bumbām varētu būt nozīmīgs faktors arī mačā Podgoricā, jo "Budocnost" rīcībā ir gan 211cm slaidais horvātu centrs Darko Planiničs (9,8 punkti, 4 bumbas), gan 208 cm garais uzbrucējs Vladimirs Dasičs (6,2 punkti, 4,6 bumbas), kuri labi cīnās pie abiem groziem, un kopumā pie groziem mājiniekiem būs pārsvars gan centimetros, gan kilogramos. Vēl viens būtisks faktors - "Budocnost” fani jeb "Varvari". Karstasinīgie līdzjutēji ir ļoti aktīvi ne tikai mačos, bet arī pēc tiem, jo pagājušajā sezonā par uzbrukumu pie viesnīcas PAOK autobusam (un šīs komandas atkal ir kopā...) viņi nopelnīja savai komandai divus Eirokausa mačus bez skatītājiem. Šis sods jau ir izciests.

 

Pirmo apli "Budocnost" noslēdza ar sagrāvi viesos pret PAOK 60:80, kamēr ventspilnieki tika pie otrās uzvaras. Toties vietējos čempionātos sekmes bija gluži pretējās – Melnkalnes čempioni Adrijas līgas spēlē ar 73:61 apspēlēja "Zadar", kamēr BK "Ventspils" piedzīvoja pirmo zaudējumu LBL sezonā, ar 76:81 savā laukumā piekāpjoties "Liepāja/Triobet" komandai. Šajā mačā malā palika Mairs Četmens, kurš jau pirms spēles Polijā iedzīvojās nelielā kājas savainojumā, bet uz Podgorica komanda devās pilnā sastāvā. Savukārt "Budocnost" oficiāli noformējusi attiecības ar amerikāņu saspēles vadītāju Omāru Kuku (8,6 punkti, 4,8 piespēles), kurš pirms tam komandā bija uz pārbaudes laiku, bet tagad nolīgts līdz sezonas beigām.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: