Dobelē norisinājās šīs sezonas noslēdzošais Latvijas čempionāta posms motokrosā, uz kuru līderu statusā komandu vērtējumā ieradās "Rodeo MX Racing Team" komanda.

Uzdevums bija šo pozīciju nosargāt un izcīnīt čempiontitulu, taču jau pirms sacīkstēm bija skaidrs, ka to izdarīt būs ļoti grūti. Iemesls tam visai ierasts motokrosa vidē - traumas dēļ Dobeles posmu nācās izlaist komandas līderim Lauri Lehtlam, kurš pirms pēdējā posma bija vicelīderis MX1 klasē. Komandas vadība nolēma nemeklēt pastiprinājumu pēdējā mirklī, kaut tādas iespējas bija. Uzsvars tika likts uz sportistiem, kuri visas sezonas garumā ir aizstāvējuši "Rodeo" kluba krāsas un saliedējušies lieliskā kolektīvā.

Sestdienā uz starta izgāja kvadraciklu klases pārstāvji un pārliecinošu sniegumu nodemonstrēja Ralfs Reinfelds, kurš Dobeles posmā izcīnīja 3. vietu, bet ar to bija pietiekami, lai kļūtu par 2014. gada Latvijas "Quads Pro" klases čempionu. Sacensību pirmajā dienā uz starta 125cm3 klasē izgāja Kristers Drevinskis, kurš abos braucienos finišēja otrajā vietā. Sezonas kopvērtējumā šajā klasē Kristers izcīnīja 6. vietu, neskatoties uz to, ka startēja tikai divos no četriem posmiem.

Latvijas čempionāta noslēdzošā posma galvenie notikumi risinājās svētdien, kad uz starta stājās prestižākās solo klases - 85cm3 juniori, MX2 un MX1. Cīņas šajās klasēs arī noteica to, kura komanda kļūs par 2014. gada Latvijas čempioni.

Lielisku un stabilu sniegumu nodemonstrēja "Rodeo" komandas jaunākais dalībnieks Toms Babris, kurš abos finālbraucienos izcīnīja otro vietu, dodot lielu ieguldījumu komandas punktu bagāžā. Toms ne tikai izcīnīja otro vietu finālposmā, bet arī sezonas kopvērtējumā kļuva par sudraba laureātu, cīņā ar 40 konkurentiem no visas Baltijas.

MX2 klasē uz starta izgāja divi "Rodeo" komandas pārstāvji - igaunis Erki Kahro un Kristers Drevinskis. Smagā cīņā ar pasaules slavu guvušajiem Paulu Jonasu un Somijas sportistu Harri Kullasu kā arī citiem Baltijas spēcīgākajiem sportistiem, Ventspils kluba pārstāvji demonstrēja cienīgu sniegumu - Kahro izcīnīja otro vietu Dobeles posmā, bet Drevinskim augstā piektā vieta. Šāds sniegums sezonas noslēguma apbalvošanas ceremonijā abiem sportistiem ļaus kāpt uz kopvērtējuma goda pjedestāla - Kahro saņems kausu par izcīnītu otro vietu, bet pakāpienu zemāk, līdzās savam komandas biedram, stāsies sešpadsmitgadīgais Kristers Drevinskis.

Ar milzīgu nepacietību gan skatītāji, gan paši sportisti svētdien gaidīja dienas centrālo notikumu, kad uz starta stājās ātrākās MX1 klases braucēji. Dobelē bija ieradušies gandrīz visi Baltijas labākie sportisti, ieskaitot Igaunijas Nāciju motokrosa izlasi pilnā sastāvā - ar Tanelu Leoku ,Gertu Krestinovu un Harri Kullasu priekšgalā. "Rodeo" līdera Lehtlas piespiedu prombūtnes laikā dubulta atbildības nasta gūlās uz Dāvi Līvu, kuru komandas vadītājs Arvis Sanders šajās sacensībās bija pieteicis kā džokeri, kas nozīmēja to, ka Dāvja izcīnītie ieskaites punkti dubultojas cīņā par komandu kopvērtējumu. Dāvis pirmo braucienu iesāka ar izceltu startu, taču tad neveiksme - pārsista riepa, kas pārvilka treknu svītru cerībām uz augstu vietu kopvērtējumā - Līvs pirmā brauciena finišu sasniedza vien 14. pozīcijā, kas maksimāli apgrūtināja komandas cīņu par čempiontitulu. Otrajā braucienā Dāvis atkal startā pirmais, taču vairāki konkurenti trasē izrādījās ātrāki, kā rezultātā 6. vieta finišā, kura bija augstākā starp Latvijas sportistiem. Sezonas kopvērtējumā, neskatoties uz izlaistu noslēdzošo posmu, 3. vietu prestižākajā MX1 klasē izcīnīja Lauri Lehtla, bet 4. vieta Dāvim Līvam.

"Rodeo MX Racing Team" Dobeles posmā izcīnīja otro vietu komandu ieskaitē, par 23 punktiem piekāpjoties ''Motosports RT'' komandai, kurai arī uzvara sezonas kopvērtējumā. "Rodeo" sportistiem augstā otrā vieta Latvijas klubu čempionātā ,taču čempiontituls "Quads pro" klasē, otrā un trešā vieta MX2 klasē, sudrabs 85cm3 klasē un bronza MX1 klasē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: