Latvijas deviņkārtējiem čempioniem BK "Ventspils" pievienojas uzbrūkošais aizsargs Kristaps Kanbergs, kurš ir Ventspils basketbola skolas audzēknis un 2009. gadā kopā ar BK "Ventspils" komandu izcīnīja savu pagaidām vienīgo Latvijas čempiona titulu LBL 1 divīzijā.

Kristaps Kanbergs BK "Ventspils" komandu pārstāvēs turpmākās 2 sezonas.

Talsos dzimušais un basketbola iemaņas apguvušais Kristaps Kanbergs Ventspilī ieradās 2007. gadā un pievienojās "Ventspils Augstskolas" komandai, kļūstot par Ventspils basketbola skolas audzēkni. 2008./2009.  gada sezonā pievienojās meistarkomandai un kopā ar Agra Galvanovska vadīto komandu izcīnīja Ventspilij 8. Latvijas čempiona titulu.

 

Vēlāk Kanbergs devās uz BK "Saldus" komandu, spēlējot Latvijas 2. divīzijā. Turpmākās sezonas aizvadīja BK "Jelgavas" sastāvā. Latviju pārstāvējis arī U16, U18 un U20 nacionālajās izlasēs.

 

Pagājušajā sezonā Kanbergs, spēlējot BK "Jelgavas" sastāvā, kopumā aizvadīja 36 spēles, vidēji laukumā pavadīja 30 minūtes, guva 14 punktus, izcīnīja 4 atlēkušās bumbas un atdeva 3 rezultatīvas piespēles.

 

BK "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics: „Piesaistīt Kristapu Basketbola klubam „Ventspils” vēlējāmies jau pērn, tomēr to neizdevās izdarīt viņa esošā līguma dēļ. Jāsaka, ka šī būs Kristapa atgriešanās Ventspilī pēc 2008./2009. gada sezonas, kad mūsu klubam izdevās izcīnīt astoto Latvijas čempiona nosaukumu. Tiesa, tad Kristapam bija vien 21 gads un viņa loma nebūt nebija tāda, kādu to plānojam nākamajās vismaz 2 sezonās".

 

BK "Ventspils" spēlētājs Kristaps Kanbergs: " Ir patiess prieks un jūtos pagodināts atgriezties pie Latvijas čempioniem - BK "Ventspils". Ventspilī neesmu spēlējis 5 gadus, bet ir sajūta, ka atgriežos mājās. Komandas spēlētāji un treneri man ir labi zināmi, tādēļ man ir viegli iejusties komandā un prieks kopā sadarboties. Es zinu komandas uzstādītos mērķus un esmu apņēmības pilns smagi strādāt, lai sevi pierādītu kā vērtīgu un cienīgu BK "Ventspils" spēlētāju".

 

Šobrīd BK “Ventspils” rīcībā ir 15 spēlētāji – Kristaps Kanbergs, Akselis Vairogs, Mārtiņš Meiers, Artjoms Butjankovs, Māris Gulbis, Dāvis Lejasmeiers, Kristers Zeidaks, Iļja Gromovs, Andrejs Gražulis, Edgars Štelmahers, Toms Leimanis, Artis Ate, Dāvis Čoders, kā arī viesspēlētāji Trojs Bārniss un Džerajs Grants. Komandu arī nākamajā sezonā vadīs Roberts Štelmahers, bet viņam asistēs Gints Fogels.

 

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: