Ventspils Jaunrades nama galda hokejisti aizvadījuši gan Latvijas, gan Ventspils mēroga spēles.

Jaunā galda hokeja sezona uzņēmusi apgriezienus – aizvadītas Latvijas kausa pirmā posma sacensības, kā arī Jaunrades nama kausa otrā posma mači.

Latvijas kausa pirmajā posmā pavisam startēja 79 spēlētāji no Rīgas, Inčukalna, Valmieras, Jēkabpils, Skrundas, Talsiem, Jūrkalnes, Popes un Ventspils. Mūsu pilsētu pārstāvēja vienpadsmit Jaunrades nama galda hokeja spēlētāji. Kā jau ierasts, paralēli Latvijas kausa sacīkstēm Open (atklātā) nominācijā piedalās arī juniori, dāmas un veterāni. No ventspilniekiem visaugstāko rezultātu uzrādīja Jaunrades nama galda hokeja komandas vadītājs un spēlējošais treneris Aleksandrs Žernovojs, kas vienīgais izkļuva no grupas un cīnījās augstākajā līgā, iegūstot 22. vietu posma kopvērtējumā.

Tāpat Aleksandrs veiksmīgi ir uzsācis arī jauno sezonu Ventspils turnīros – izcīnījis uzvaru gan VSJN Ventspils galda hokeja komandas kausa izcīņā, gan VJN atklātā kausa izcīņas 1. posmā.

Labākais starp mūsu junioriem bija Viesturs Lapiņš, kas ierindojās 33. vietā kopējā un 8. vietā junioru kopvērtējumā. Tāpat veiksmīgākās sacensības karjerā aizvadīja Rūdolfs Kamzols, kas aizcīnījās līdz 35. vietai kopējā kopvērtējumā, bet starp junioriem ieņēma vietu uzreiz aiz sava komandas biedra Lapiņa. Laima Kamzola kopējā konkurencē ieņēma 58. vietu, bet starp daiļā dzimuma pārstāvēm – 5.

Nākamais Latvijas kausa posms notiks jau 16. oktobrī pie mums – Ventspils Jaunrades namā. Jāatzīmē, ka šīs sezonas izskaņā labākie galda hokejisti dosies uz pasaules čempionātu, kas notiks nākamā gada jūnijā Somijas galvaspilsētā Helsinkos. Vietu Latvijas izlasē nosaka pēc spēlētāju reitinga. Lai iegūtu tiesības piedalīties pasaules spēcīgākajās sacensībās junioru, dāmu un veterānu nominācijās, ir jāiekļūst reitinga labāko četriniekā. Open jeb kopējā nominācijā uz Somiju dosies desmit labākie spēlētāji. Latvijas čempioni katrā nominācijā automātiski iegūst tiesības pārstāvēt savu valsti pasaules čempionātā.

Ventspils Jaunrades nama kausa 2. posma rezultāti

Open: 1. vietā – Aleksandrs Žernovojs (VSJN, Ventspils), 2. – Viesturs Lapiņš (VSJN, Ventspils), 3. – Elvijs Siliņš (Jūrkalne).

Juniori: 1. vietā – Viesturs Lapiņš (VSJN, Ventspils), 2. – Elvijs Siliņš (Jūrkalne), 3. – Gints Lasmanis (Skrundas GHK).

Dāmas: 1. vietā – Laima Kamzola (VSJN, Ventspils).

Veterāni: 1. vietā – Dainis Zariņš (Ventspils GHK).

Ventspils Jaunrades nama kausa kopvērtējums pēc 2 posmiem

Open

1. Aleksandrs Žernovojs (VSJN. Ventspils)

2. Elvijs Siliņš (Jūrkalne)

3. Eliāns Ēdelis (VSJN, Ventspils)

Juniori

1. Elvijs Siliņš (Jūrkalne)

2. Eliāns Ēdelis (VSJN, Ventspils)

3. Edžus Kaņeps (VSJN, Ventspils)

Dāmas

1. Laima Kamzola (VSJN, Ventspils)

2. Paula Kaņepe (VSJN, Ventspils)

Veterāni
1. Dainis Zariņš (Ventspils GHK)

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: