Skolēnu vasaras brīvlaikā Ventspils Digitālā centra speciālisti ar 53 jauniem datoriem ir apgādājuši trīs datorklases - 2. vidusskolā, 4. vidusskolā un 6. vidusskolā.

Speciālisti tāpat veic lielu darbu, atjaunojot katru no vairāk nekā 1000 Ventspils vispārizglītojošajās skolās esošajiem datoriem, apgādājot to ar vismodernāko Microsoft Windows 8.1 operētājsistēmu un Microsoft Ofice 365 programmatūru, kas, sākoties jaunajam mācību gadam, būs pieejamas katram pedagogam un skolēnam.

Papildus ikgadējām investīcijām skolu IKT infrastruktūrā, Ventspils dome veic mērķtiecīgu darbu, lai mūsdienīgās informācijas un komunikāciju tehnoloģijas padarītu pieejamas skolu pedagogiem, paplašinātu to pielietošanu mācību procesā. Jau 2011. gadā Ventspils dome iedalīja papildu līdzekļus 200 tūkstošu latu apmērā 390 jaunu datoru iegādei, ar portatīvo datoru nodrošinot katru pamatdarbā strādājošo vispārizglītojošo skolu pedagogu.

Kopš 2013. gada tiek realizēta rīcības programma mācīšanās kvalitātes uzlabošanas sistēmas izveidei Ventspils vispārizglītojošajās skolās, kuras ietvaros līdz 2015. gadam tiek veikts regulārs darbs ar skolotājiem individuālās profesionālās meistarības uzlabošanā, gan skolotājiem kopā ar ekspertiem vērojot un analizējot skolotāju vadītās mācību stundas, gan paplašinot skolās pieejamo informācijas un komunikāciju tehnoloģiju klāstu.

Sadarbībā ar Izglītības pārvaldi Ventspils Digitālais centrs veic arī pedagogu apmācību darbam ar jaunajām datorprogrammām, kā arī nodrošinās konsultācijas visiem skolotājiem, kuriem tas būs nepieciešams.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: