Ierūcinām augustu rallija noskaņās. Jau svētdien, 10. augustā, Piedzīvojumu parkā plkst. 12.00 norisināsies riteņbraukšanas sacensības visai ģimenei „Bērnu rallijs Kurzeme 2014”.

VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” organizētais projekts šogad notiks jau 11. gadu pēc kārtas, un tā galvenā ideja ir pievērst mazāko satiksmes dalībnieku un to vecāku uzmanību drošai satiksmei uz ceļa, pielietojot dažādas netradicionālas metodes, kas vienlaicīgi attīsta dažādas praktiskās iemaņas, veicina aktīva dzīvesveida attīstību, rosina ģimenes vairāk laika pavadīt kopā, kā arī papildina kultūras dzīvi Kurzemes lielākajās pilsētās.

 

Pavisam notiks 4 sacensību posmi – atlases kārtas, kas augustā norisināsies Kurzemes lielākajās pilsētās - Liepājā, Ventspilī, Kuldīgā un Saldū.

 

Noslēdzoties atlases kārtām, godalgoto vietu ieguvēji savus spēkus turpinās mērot finālsacensībās, kas norisināsies Liepājā un tiks iekļautas Ātruma festivāla „Rallijs Kurzeme 2014” ietvaros š. g. 30. augustā.

 

Projekts ik gadu pulcē ap 500 dalībniekiem - bērnus vecumā no 6-14 gadiem, kā arī viņu ģimenes – vecākus, brāļus un masas, līdzjutējus.

 

Sacensību organizatori aicina izmēģināt spēkus un piedalīties ikvienu interesentu atbilstoši dalībnieku grupām – komandu grupa (startēs divi dalībnieki – viens bērns vecumā no 6 līdz 14 gadiem un viens pieaugušais vai bērns vecumā no 15 gadiem), individuālā grupa (dalībnieki tiek dalīti vecuma grupās: A (6-7 gadi); B (8-10 gadi) un C (11-14 gadi)).

 

Dalība sacensībās ir bez maksas un nepieciešamo inventāru nodrošinās organizatori, taču dalībnieki var startēt arī ar savu velosipēdu un ķiveri, ja vien tie ir tehniskā kārtībā. Reģistrācija sacensībām notiek no plkst. 11:30 sacensību norises vietā. Katrā grupā tiek paredzēts maksimālais dalībnieku skaits, tāpēc organizatori aicina uz sacensībām ierasties laicīgi.

 

„Bērnu rallijs Kurzeme” sacensības sastāv no trīs posmiem: velokarta brauciena, velosipēda veiklības brauciena un teorijas uzdevumiem, kas saistīti ar ceļu satiksmes noteikumiem, velosipēda tehniku, neatliekamo medicīnisko palīdzību, autosportu un aktīvu dzīvesveidu. Kā ik gadu, sacensībās primāri tiek vērtēta precizitāte un izveicība. Punktu uzskaiti un laika kontroli sacensību laikā veiks tiesneši. Projektu atbalsta Ventspils pilsētas pašvaldība.

 

Pasākuma ietvaros paredzēti rallija „Pitstopi”, kur iespēja spēkus mērot dažādās disciplīnās, spēlēs un aktivitātēs būs kā dalībniekiem, tā arī citiem pasākuma apmeklētājiem un līdzjutējiem.

 

Apskati foto no pagājušā gada sacensībām!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: