3. augustā Kandavas novada mototrasē norisinājās Monster Energy Superkausa seriāla 4. posma sacensības motokrosā.

Veiksmīga nedēļas nogale izdevās Ventspils motokluba Rodeo sportistiem, kuriem izdevās uzvarēt komandu vērtējumā, kā arī izcīnīt Dubultuzvaru MX Pro klasē. Lauri Lehtla un Dāvis Līvs parūpējās par pārsteigumu individuālajā kopvērtējumā un viņi arī bija galvenie punktu „nesēji” komandas pūrā. Erki Kahro noslēdza labāko Top 5 spēcīgākajā sportistu grupā.

 

Gatavojoties Pasaules junioru čempionātam, kas jau šis nedēļas nogalē norisināsies Beļģijā, Kristers Drevinskis MX Pro klasē startēja ar mazjaudīgo 125cm klases motociklu, gūstot labu pieredzi un 11. vietu kopvērtējumā. Mokoties ar potītes sasitumu, 5. vietu izdevās izcīnīt Tomam Babrim Junioru klasē. Iepriecināja Ralfs Reinfelds, kuram pēc vairāku nedēļu muguras traumas ārstēšanas, izdevās veiksmīgi atgriezties trasē un sasniegt 2. vietu Kvadri Pro klasē kopvērtējumā.

 

„Superkauss ir interesants un atšķirīgs no citām sacensībām ar saviem īsajiem sprinta braucieniem. Tas, ka MX Pro klasē ir jāaizvada 3 finālbraucieni, padara šīs sacensības vēl neprognozējamākas un aizraujošākas. Tā tas norisinājās arī šeit Kandavā, ja pēc pirmā brauciena likās, ka vislabāk šajā „karstajā” trasē jūtas Dāvis Ivanovs no Moduls MX komandas, kā arī FFF komandas līderis Lauris Freibergs un mūsējie cīnīsies tikai par 3, 4, 5. vietu, tad jau pēc otrā brauciena, kurā Rodeo sportistiem izdevās lielisks starts un sanāca finišēt visiem pirmajā trijniekā (Lehtla, Līvs, Kahro), sapratu, ka mums vēl viss nav zaudēts un sportistiem maksimāli jākoncentrējas trešajam finālbraucienam. Tas arī izdevās, jo Dāvis Līvs nodemonstrēja savu pārākumu no starta līdz finišam, Lehtla finišēja 2. vietā, bet Erki 5. vietā, kas arī bija „izšķirošais trieciens” cīņā par komandu vērtējumu”, tā Arvis Sanders Rodeo MX Racing Team menedžeris.

 

Nākošās sacensības, kurās piedalīsies Rodeo sportisti norisināsies 16. un 17. augustā Lietuvā, Šauļu pievārtē, kurā notiks Baltijas Čempionāta 3. posms motokrosā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: