Balvu novada mototrasē „Baltais briedis” norisinājās Baltijas Čempionāta un Latvijas Čempionāta 2. posma sacensības motokrosā. Veiksmīga nedēļas nogale izvērtās arī Ventspils motokluba "Rodeo" sportistiem.

Stabilie rezultāti un sportistu pašaizliedzīgā cīņa trasē deva 1. vietu komandu vērtējumā. Uzvaru Latvijas čempionāta posmā kaldināja Lauri Lehtla, izcīnot 1. vietu spēcīgajā MX 1 klasē.

Toms Babris 85cm jauniešu klasē aizvadīja stabilus 2 braucienus un kopvērtējumā - augstā 2. vieta. 85cm klase ir obligāta ieskaite komandu vērtējumā, tāpēc "Rodeo" nometnē valdīja neliels stress, jo tieši Toma motocikla dzinējs atteicās darboties kvalifikācijas brauciena beigās. Bet šajā situācijā izlīdzēja Babra konkurents Ozoliņš no "Motosports RT" komandas, kurš aizdeva savu rezerves motociklu ar kuru bija iespējams turpināt sacensības.

Kristers Drevinskis, kuram slimības dēļ bija divu nedēļu gara piespiedu dīkstāve un izlaists treniņu grafiks, atgriezās trasē ar lielisku rezultātu, divreiz finišējot 4. vietā - MX2 klasē. Dāvis Līvs MX1 klasē šoreiz pildīja otrā pilota lomu un kopvērtējumā izcīnīja 5. vietu divu braucienu summā. Dāvis lieliski bloķēja konkurentus neļaujot tiem apdraudēt Lehtlas uzvaru šajā klasē. Ralfs Reinfelds sacensības Kvadri Pro klasē aizvadīja ar lielu cīņas gribu un raksturu, jo 10. vieta startā abos finālbraucienos Kvadru klasē neliecināja par labu rezultātu finišā, jo tieši šajā klasē veikt apdzīšanas manevrus ir daudz sarežģītāk nekā solo klasēs, iemesls – 4 riteņi un ātrāko braukšanas trejektoriju izvēle, taču tas netraucēja Ralfam izcīnīt 4. vietu kopvērtējumā, pa braucieniem izcīnot 5. un 3. vietu.

Ar nepacietību dienas beigās tika gaidīta apbalvošanas ceremonija, kurā pēc rezultātu apkopošanas uz goda pjedestālā augstākā pakāpiena tika izsaukta "Rodeo" komanda, kas ar izcīnītiem 257 punktiem nodrošināja 13 punktu pārsvaru pār sīvākajiem konkurentiem Rīgas Motosport RT/ Elkšņi komandu. Trešajā vietā K. Serģa Motoklubs komanda ar 197 punktiem.

Rodeo komanda Viļakas posmā spēja sadeldēt atstarpi no kopvērtējuma līderiem Motosports RT, kuri šobrīd saglabā 17 punktu pārsvaru. Atlikuši divi LR čempionāta posmi, kuri norisināsies 31. augustā Cēsīs un 19. septembrī Dobelē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: