Ventspils jaunie basketbolisti atgriezušies no Spānijas, kur piedalījās starptautiskā basketbola turnīrā.

Jaunie sporta skolas Spars basketbolisti (1995.–96. dz.g.) pirmo reizi tika uzaicināti piedalīties prestižajā 13. starptautiskajā basketbola turnīrā Torneo Villa de la Orotava. Ventspilnieki tika ielozēti vienā grupā ar trīs spāņu komandām – Real Madrid, Caja Gran Canaria un Seleccion Tenerife –, kas Eiropas basketbolā liekus komentārus neprasa. Vēl turnīrā spēlēja tādas vienības kā Regal Barcelona (Spānija), Valencia Basket (Spānija), Canterbury Las Palmas (Spānija), Weser Ems Oldenberg (Vācija).

Pirmajā apakšgrupas spēlē ventspilnieki ar 46:81 piekāpās varenajam Madrides klubam Real, kas vēlāk kļuva arī par visa turnīra uzvarētāju. Otrajā spēlē mūsējie ar 42:85 atzina Caja Gran Canaria pārākumu. Jāpiebilst, ka ventspilniekiem bija ielozēti īpaši spēcīgi pretinieki, jo arī vienība Gran Canaria spēlēja turnīra finālā. Iznāk, ka mūsējo apakšgrupa bija krietni pārāka par otru. Apakšgrupas pēdējā spēlē ventspilnieki ar 66:81 piekāpās arī vienībai Seleccion Tenerife.

Spēlē par septīto vietu mūsu jaunie basketbolisti tikās ar Vācijas komandu Weser Ems Oldenberg. Sīvā cīņā tikai otrajā pagarinājumā ventspilnieki spēja izraut uzvaru ar 79:72, tādējādi izcīnot septīto vietu.

Par turnīra uzvarētāju kļuva jau minētā Madrides vienība Real, kas finālā pārliecinoši ar 89:75 pārspēja Caja Gran Canaria basketbolistus. Trešo vietu ieguva Valencia Basket spēlētāji, kas ar 77:63 pārspēja Canterbury Las Palmas spēlētājus.

Komandas treneris Gints Fogels Ventas Balsij pauda apmierinātību ar aizvadīto turnīru un iegūto pieredzi. «Kaut ceļā uz Barselonu pavadījām 23 stundas un vairākas reizes pārsēdāmies, tas nebija šķērslis gūt pozitīvas emocijas un nenovērtējamu pieredzi, sacenšoties ar tāda līmeņa komandām. Ja arī mums būtu bijusi tikai viena spēle pret Madrides Real, tad arī tas būtu liels ieguvums. Ir tiešām liela atšķirība starp jaunatnes basketbolu te un tur. Spēlē pret Real piespiedām viņu treneri pat pieprasīt minūtes pārtraukumu un sabārt savus spēlētājus. Protams, pirmajā spēlē mūsu spēlētāji bija nobijušies un sasaistīti, bet ar katru spēli viņu sniegums kļuva arvien labāks. Pēdējā spēle bija ļoti interesanta, tikai otrajā pagarinājumā spējām lauzt cīņas gaitu un pieveikt vācu klubu. Ļoti pietrūka to spēlētāju, kas traumu un citu iemeslu dēļ nevarēja mums palīdzēt Spānijā. Kad turnīra organizatori uzzināja, ka mums ir pieci 1996. gadā dzimuši spēlētāji, tad viņi uzreiz uzaicināja mūs piedalīties šajā turnīrā arī nākamgad. Protams, kā jau dienvidnieki pretinieki spēlēja agresīvu un ātru basketbolu. Viņu tehniskais izpildījums arī bija krietni labāks, tāpat arī lēmumu pieņemšana notika daudz ātrāk. Tas, ka turnīra garākā spēlētāja augums bija 212 cm, jau vien liecina par komandu mērķiem un iespējām. Turnīra organizācija bija augstākajā līmenī, bija īsta svētku sajūta. Citas spēles aizvadījām atvērtos laukumos, kam nebija jumta. Potenciālajiem Latvijas U16 izlases kandidātiem šī bija ļoti laba skola. Vēlos pateikties visiem sadarbības partneriem un vecākiem, ar kuru atbalstu mēs varējām sevi salīdzināt uz Eiropas fona,» sacīja Fogels.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: