Enerģiska rosība rit Piedzīvojumu parkā, kas gatavojas savai kārtējai sezonai, pamazām arī piedāvājot apmeklētājiem arvien vairāk atrakciju. Viss atrakciju klāsts parkā būs pieejams no 17. maija, kad Ventspilī oficiāli tiks atklāta tūrisma sezona.

Šobrīd Piedzīvojumu parkā tiek skrūvēts, būvēts, tīrīts, krāsots, pārbaudīts un uzstādīts. It kā viss tāpat kā pirms jebkuras citas sezonas, taču ir arī atšķirība – saimniecība kopš pagājušā gada kļuvusi lielāka, tāpēc arī sagatavošanas darbiem nepieciešams vairāk laika. Parka pārvaldnieks Nauris Tālbergs atzīst, ka šajā ziņā ir pat labi, ka pavasaris iestājās agri:

– Pagājušajā gadā pirms sezonas notika būvniecība un tika ierīkotas jaunas atrakcijas, kuras šogad atkal jāsagatavo darbam. Tāpēc arī laika nepieciešams vairāk, nekā tas bija citus gadus. Pamazām, pamazām sākam arī apmeklētāju uzņemšanu, lai gan vēl pieejamas nav visas atrakcijas. Katrā ziņā gatavošanās periodā ļaujam cilvēkiem brīvdienās kaut ko iemēģināt. Pilnīgi visam jābūt gatavam darbam 17. maijā, kad tiks atklāta jaunā tūrisma sezona.

 

Daudz jaunumu bija pagājušajā gadā. Šogad būs jāiztiek bez jaunievedumiem? Vai tomēr pārsteigumus gatavojat?

– Liels darbs ieguldīts Kaķa takā, kas pamatīgi saremontēta, pagarināta un padarīta interesantāka. Pamainīti arī šādi tādi šķēršļi un garāks kļuvis melnās trases nobrauciens, līdz pat 200 m garumam, tādējādi kļūstot par vienu no garākajām troses nobrauciena trasēm Latvijā. Klāt pie zaļās, zilās, sarkanās, melnās, grūtās, bērnu trases un Tarzāna nākusi arī violetā trase. Tā ir kaut kas vidējs starp melno un zilo trasi un solās būt ļoti interesanta. Uzreiz jāsaka, ka tas nav papildu pakalpojums, bet gan ietilps Kaķa takas piedāvājumā. Vienā ziņā sezonu jau esam uzsākuši, jo pirmie mači aizvadīti mūsu BMX trasē, kuru pirms tam kārtīgi salabojām, lai viss joprojām ir līmenī. Protams, ar mūsdienu ātrumiem prasās ātrāka un lielāka trase, bet nu trase, kas ir mūsu rīcībā, pilnībā savesta kārtībā. Starp citu, tie bija šopavasar pirmie BMX mači Latvijā.

 

Ziema šogad nebija ilga, tāpēc droši vien nevar runāt par kaut kādu tās nodarītu postu, kas tagad jālabo?

– Jā, noturīga ziema bija tikai trīs nedēļas, tāpēc kaut kādas papildu rūpes tā nav sagādājusi. Tomēr tāpat ir, ko darīt. Piemēram, batutiem nomainītas gumijas un arī lēkājamās virsmas, kas jau savu laiku nokalpojušas. Apmeklētāju ar katru gadu kļūst vairāk, slodze atrakcijām ir liela, tāpēc daudz darba ieguldīts to drošībā. Par ziemu runājot, jāmin arī tas, ka palielināta tiek ūdenstilpe sniega sagatavošanai. Plašumā plešas ne tikai parks, bet arī kalns, tāpēc laikus tam jāsagatavojas, lai ūdens kādā brīdī nepietrūktu.

 

Šovasar kalnu cer paaugstināt par četriem metriem. Tas nozīmē, ka Piedzīvojumu parka apmeklētājiem būs jāsaskaras ar kādām neērtībām. Vai šie darbi noritēs viņiem nemanāmi?

– Piedzīvojumu parka apmeklētājiem nebūs absolūti nekādu neērtību. Vienīgi uz kādu brīdi no kalna galotnes var pazust briedis vai var nebūt pieejams tālskatis, jo tur tomēr būs jāber grunts. Tomēr visa galvenā rosība būs kalna otrā pusē, tā ka mašīnas atpūtniekiem garām nebraukās un putekļu mākoņi virsū nelidos.

 

Pēc klusākas ziemas sezonas cerat uz īpaši labu vasaru?

– Protams! Centīsimies, lai interesanti būtu katram apmeklētājam un šeit ne tikai gribētos pavadīt ilgu laiku, bet arī atgriezties.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: