Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Katlumājā dedzina Latvijas šķeldu

Tikai viena gada un viena mēneša laikā labā krasta katlumājā Talsu ielā 69 notikušas pārmaiņas, kas ļāvušas Ventspilij pilnībā atteikties no dārgā un videi nedraudzīgā mazuta izmantošanas. Pagājušajā nedēļā ar paveikto iepazinās Ventspils domes vadība.

Sapņo par mūziķa karjeru

4. vidusskolas 7. klases skolēns Andrejs Mārtiņš Grīnbergs ieguvis 1. vietu Valsts 3. atklātajā mūzikas olimpiādē. Augstais novērtējums viņam pavēris ceļu uz starptautisko mūzikas olimpiādi, kas šonedēļ norisināsies Rīgā.

2.lpp. Viedoklis: „Ar zobenu un uguni”, laikraksta «Ventas Balss» žurnālists Pēteris Neimanis

«Labdarības pasākumā skolā 1.– 4. klases audzēkņiem cita starpā tiek klāstītas arī dažādas kristīgās patiesības, informējot, ka Jēzus Kristus gājis bojā arī tādēļ, ka tādi bērni kā klātesošie, neklausa savām mammām. Jā, daļa no bērniem apmeklē Bībeles mācības stundas un kaut ko tādu jau, iespējams, bija dzirdējuši, bet kā ar citiem? Cik tālu vispār ir pieļaujams iet, sludinot savu pārliecību un ticību?»

 

3.lpp.

Gatavi strādāt arī svētkos

Tuvojas 1. un 4. maija svētki. Aptaujātie Ventspils uzņēmēji atzīst, ka lēmumu, kurās dienās strādāt un kurās atpūsties, pielāgo gan klientu, gan savām vēlmēm.

Tiesā agresīva suņa saimnieku

Ir sācies tiesas process pret Baku īpašnieku Rafiku Sultanovu par dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpšanu, kā rezultātā sakosts cilvēks.

 

4.lpp. Problēma. Kā ar bērniem runāt par reliģiju

Reliģija ir viens no jutīgākajiem jautājumiem, ne velti tas ielikts aizliegto tēmu sarakstā attiecībā uz darba intervijas etiķeti, kā arī šī ir tēma, kurā vienaldzīgos atrast grūti – vai nu ir kaismīgi reliģijas noliedzēji, vai arī cilvēki, kuriem reliģiskās vērtības ir pārmantotas ģimenē no paaudzes paaudzē. Kā par šo tēmu runāt ar bērniem?

5.lpp. Kultūra. Mazā kokle ieskandina desmitnieku

«Dziedāt lībiešu valodā ir interesanti un forši, jo visi dzied latviski, bet mēs atšķiramies,» par savu brīvā laika pavadīšanu stāsta Evelīna no folkloras kopas.

Dzimtas saknēm pa pēdām

Ģenealoģija jeb sakņu un senču apzināšana, dzimtas koka zīmēšana ir vesels izmeklēšanas process, kas aizrauj arvien vairāk ventspilnieku.

Zināt valodu – tas ir interesanti

Tie ir pirmie vārdi, kurus teic Rimta Stūre – viena no tiem Līvu savienības biedriem, kuri apguvuši lībiešu valodu.

6.lpp. PSIA Ventspils siltums informē.

7.lpp. Brīvbrīdim. Ventspilnieku receptes

Popes iedzīvotāja Armanda Sāmīša maize

Ventspilnieki juku laikos. 1943. gads. Staļingradas ēna pār Ventspili

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: