SMScredit.lv futbola Virslīgas sestās kārtas spēlē pagājušās sezonas čempione "Ventspils" ar 2:1 pieveica "Jelgavu", gūstot savu piekto uzvaru piecās turnīra spēlēs. Vārtus guva Jurijs Žigajevs un Visvaldis Ignatāns, bet zaudētāju sastāvā izcēlās Georgijs Diaknišvili.

Vienīgā komanda Latvijas Virslīgā, kura pagaidām uzvarējusi visās spēlēs, „Ventspils” 20. aprīlī devās uz Jelgavas pusi, lai Olaines pilsētas stadionā mērotos spēkiem ar „Jelgavu”, kura paspējusi savākt desmit punktus. Savainojuma dēļ nespēlēja mājinieku uzbrucējs Oļegs Malašenoks, taču pamatsastāvā bija atgriezies Vladislavs Kozlovs, kurš „Jelgavai” neveiksmīgajā spēlē pret „Skonto” (0:3) laukumā devās tikai uz maiņu.

Šodienas mačā Kozlovs jau desmitajā minūtē nonāca lieliskā pozīcijā, lai atklātu rezultātu, taču viņa no soda laukuma vidus sistā bumba paripoja garām gan vārtsargam Maksimam Uvarenko, gan „Ventspils” vārtiem. Pāris minūtes vēlāk Jurijs Žigajevs „Jelgavu” sodīja par izniekoto iespēju un guva vārtus. „Jelgavas” aizsargi nospēlēja pasīvi un praktiski bez cīņas ļāva Žigajevam tikt pie bumbas soda laukumā, un „Ventspils” līderis ar pirmo pieskārienu pa taisno no gaisa raidīja bumbu vārtos.

„Jelgavas” pārlieku mierīgā aizsardzība tika sodīta vēlreiz – neviens neapturēja ventspilnieku reidu labajā malā, un bumba nonāca pie Visvalža Ignatāna, kurš panāca 2:0. Tas viss pirmo 15 minūšu laikā... . Puslaika turpinājums bija daudz atturīgāks, taču vēl lieliska iespēja bija Kozlovam – 45. minūtē viņš pēc Žuļeva piespēles izdarīja sitienu ar galvu un bumba jau lidoja vārtu stūrī, taču Uvarenko atlētiskā lēcienā glāba „Ventspili”.

Otrajā puslaikā atkal nostrādāja „neiesit tu, iesitīs tev” princips. Tornike Tarhnišvili neizmantoja iespēju panākt 3:0, bet laukuma otrā puse filigrānu izspēli no standartsituācijas veica „Jelgava” – Georgijs Diaknišvili pārskrēja pāri bumbai, soda laukumā sagaidīja piespēli un trieca bumbu vārtu devītniekā. Sajūsmu par vārtu guvumu pauda arī Diaknišvili, apmetot salto.

Futbols laukumā kļuva arvien atklātāks un uzbrūkošāks, vairākus labus momentus radīja „Jelgava”, taču uz maiņu nākušais Ahmeds Abdultaofiks pēc centrējuma ar galvu trāpīja pa Kaspara Ikstena sargāto vārtu pārliktni. Atlikušajā laikā „Jelgava” iespieda čempionus viņu laukuma pusē un vairāk kontrolēja bumbu, taču „Ventspils” savu pārsvaru nosargāja (2:1).

Šī „Ventspilij” bija piektā uzvara šīs Virslīgas sezonas piecās spēlēs un tā ir drošās līderpozīcijās. Viens zaudējums šosezon gan piedzīvots – Latvijas kausa ceturtdaļfinālā pret Daugavpils „Daugavu”.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: