Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā notika Latvijas XXIV Universiādes otrais Studentu kikboksa čempionāts kick-light disciplīnā, kurā startēja arī ventspilnieks, sporta kluba "Favorīts" trenera Igora Likova audzēknis Jevgeņijs Soproņuks.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, augstskolu un studentu skaits sacensībās pieaudzis. Šogad turnīrā piedalījās 15 studenti no 9 augstskolām – Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija, biznesa augstskola TURĪBA, Latvijas Universitāte, Liepājas Jūrniecības koledža, Liepājas Universitāte, Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola, Rīgas Stradiņa universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, kā arī Transporta un sakaru institūts.

 

Sacensībās svara kategorijā līdz 69 kg startēja ventspilnieks, sporta kluba "Favorīts" trenera Igora Likova audzēknis Jevgeņijs Soproņuks, kurš pārstāvēja TSI (Transporta un sakaru institūtu), kurā viņš studē 4. kursā. Sacensības norisinājās pēc WAKO (World aassociation of kickboxing organizations) noteikumiem. Jevgeņijs aizvadīja trīs cīņas, un visās trijās guva uzvaras, kļūstot par Latvijas Universiādes čempionu svara kategorijā līdz 69 kg.

 

Pirmajā cīņā sportists guva uzvaru pār sportistu no Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas, pusfinālā bija pārāks par sportistu no Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas un finālā pārspēja sportistu no Liepājas Jūrniecības koledžas.

Savukārt Zemgales Olimpiskajā centrā notika jauniešu un pieaugušu boksa turnīrs «Jelgava Open 2014», kur trīs dienu garumā par medaļām sacentās 90 bokseri no septiņām valstīm.

 

Sacensībās no Ventspils boksa skolas piedalījās četri sportisti, kuri izcīnīja vienu sudraba un divas bronzas godalgas.

Pusfināla cīņās zaudējumus piedzīvojuma ventspilnieki Arnolds Strazdiņš (1998.-1999.g.dz., sv. kat. līdz 50kg) un Jevgeņijs Belitčenko ((1998.-1999.g.dz., sv. kat. līdz 75kg), tiekot pie bronzas medaļām, bet Mārtiņš Jansons (2001.-2002.g.dz., sv.kat. līdz 81 kg) iekļuva finālā, kur pretī nāca Anglijas pārstāvis Maikls Pridijs, kuru pieveikt ventspilniekam neizdevās, un bija jāsamierinās ar sudraba medaļu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: