Piektdien Livonijas ordeņa pilī svinīgā ceremonijā notiks „Goda atzinība sportā 2013” balvu pasniegšana septiņās nominācijās.

Astoņi kandidāti pretendē uz balvu nominācijā Labākais treneris. Viņu vidū ir divi vingrošanas speciālisti – Ilmārs Seilis un Bruno Kaņepe –, teikvondo un kikboksa treneris Igors Likovs, svarcēlāju treneris Eduards Andruškēvičs, vieglatlētu treneris Māris Grīva, BMX treneris Jānis Šķeperis, airēšanas treneris Ojārs Burkovskis un šorttreka treneris Māris Birzulis.

 

Uz gada perspektīvākā sportista balvu jeb nominācijā Cerība sportā izvirzīti seši kandidāti: Gints Būmeisters (džudo un sambo), Rihards Trams (vingrošana), Edgars Berķis (vieglatlētika), Ritvars Suharevs (svarcelšana), Roberts Zvejnieks (šorttreks) un Egils Mareks Mitens (hokejs).

 

Lielāka konkurence šoreiz uz balvu Labākais sportists ir vīriešiem – šajā nominācijā izvirzīti seši kandidāti: kanoe airētājs Dagnis Iļjins, svarcēlājs Artūrs Plēsnieks, šorttrekists Roberto Puķītis, bodibildinga pārstāvis Roberts Fišers, futbolists Maksims Uvarenko un basketbolists Jānis Timma. Savukārt dāmām uz balvu Labākā sportiste pretendē četras pārstāves: svarcēlāja Rebeka Koha, vieglatlēte Sinta Ozoliņa-Kovala, vingrotāja Sabīne Goša, smaiļotāja Digna Tuča.

 

Četri kandidāti izvirzīti nominācijā Entuziasts sportā (Eduards Trusevičs, Ilmārs Vensbergs, Igors Likovs un Austra Reinberga), kā arī nominācijā Paraugs sportā (Ainars Zablovskis, Igors Likovs, Ilmārs Vensbergs un Valdis Cela). Savukārt nominācijā Mūža ieguldījums izvirzīti trīs mūsu pilsētas sporta dzīves ilggadējie veidotāji: Juris Neimanis, Benita Lučina un Vaira Černiševa.

 

„Gada atzinība sportā 2013” sešās nominācijās kopā tika saņemti vairāk nekā 300 ieteikumi, kuri tika sakārtoti atbilstoši nominācijām, un šobrīd uz balvām kopumā pretendē 35 cilvēki.Papildus tiks piešķirta balva nominācijā „Mūža ieguldījums sportā.” Kandidātus varēja izvirzīt, rakstot www.ventspils.lv un www.ventasbalss.lv portālos, kā arī aizpildot pieteikumu anketas, kuras bija novietotas Olimpiskā centra „Ventspils” basketbola halles foajē vai Pārventas bibliotēkā.Šobrīd rezultāti ir izvērtēti Ventspils pilsētas domes Sporta komisijā un apstiprināti Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejā, bet atzinību ieguvēji tiks paziņoti svinīgās ceremonijas laikā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: