FIBA Izaicinājuma kausa otro apli ar zaudējumu sākuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā piekāpās "Tartu/Rock" basketbolistiem 63:81. 

Ventspilnieki maču sāka veiksmīgi, ceturdaļas vidū panākot 12:5 un liekot Gertam Kullamē pieprasīt minūtes pārtraukumu. Tas igauņiem nāca par labu, jo spēli izdevās izlīdzināt. Mājiniekiem sākotnējos plānus lika mainīt ne tikai sāncenšu spēle, bet arī Artjoma Butjankova ātrās trīs piezīmes, tomēr pirmās desmit minūtes izdevās noslēgt savā labā - 21:18.

Otrajā ceturtdaļā divarpus minūšu laikā viesi ventspilniekus panāca un apsteidza (21:24), bet puslaika turpinājumā tikai attālinājās. BK "Ventspils" treneri mainīja sastāvu, mainīja taktikas un akcentus, taču uztaustīt spēles pavedienu nekā neizdevās. Uz katru veiksmīgu ventspilnieku epizodi sāncenši atbildēja ar trim savējām un pirmo puslaiku noslēdza jau ar deviņu punktu pārsvaru 46:37.

Bija skaidrs, ka otrajā puslaikā krietni jāpiegriež skrūves aizsardzībā un jāatrod arī kādi palīgi Timmam un Zaķim uzbrukumā. Ja ar pirmo uzdevumu puslaika sākumā izdevās tikt galā, tad stabilitātes uzbrukumā joprojām nebija. Ceturtdaļas vidū BK "Ventspils" bija iespēja pietuvoties sešu punktu attālumā, taču tas neizdevās, bet viesi atbildēja ar septiņiem punktiem pēc kārtas... Pirms izšķirošajām desmit minūtēm "Tartu Rock" bija jau 15 punktu pārsvars - 46:51.

Diemžēl sarūpēt intrigu šajā mačā tā arī neizdevās. Gluži tāpat, kā neizdevās sadeldēt savus mīnusus. Vēl pāris neveiksmīgas epizodes pavisam izdzēsa ventspilniekiem vēlmi kaut ko vēl mainīt šajā mačā, kamēr igauņi, veiksmju spārnoti, gluži vai lidoja pretī otrajam panākumam turnīrā. "Tartu Rock" svinēja panākumu 81:63, sarūpējot BK "Ventspils" pirmo zaudējumu šajā sezonā FIBA Izaicinājuma kausā. Igauņiem tas bija otrais panākumus četros mačos, kas krietni uzlaboja komandas izredzes uz iekļūšanu 16 labāko komandu skaitā, taču arī ventspilniekiem ir gluži labas izredzes ne tikai tikt tālāk, bet arī finišēt pirmajā vietā grupā.

Foto no spēles!

Nākamo maču BK "Ventspils" aizvadīs izbrukumā, tiekoties ar "Sodertalje Kings".

Ventspils – TU/Rock 63:81 (21:18, 16:28, 9:15, 17:20)

Ventspils: Zaķis 18 (6ab), Timma 11 (10ab), Vairogs 11, Viljamss 6, Gulbis 6, Lejasmeiers 5, Valters 3, Butjankovs 3 Gražulis.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: