Eiropas Jaunatnes basketbola līgas (EYBL) sacensību pirmajā posmā Ventspilī uzvaru svin mūsu BK Ventspils–Spars spēlētāji.

Olimpiskā centra Ventspils Basketbola hallē par uzvarām cīnījās astoņas junioru (1991. g. dz. un jaunāki) komandas: BC Kalev (Tallina, Igaunija), S.Marciulionis BA (Viļņa, Lietuva), BC Trefl (Sopota, Polija), Puntukas - Dussman (Lietuva), BK ASK (Rīga), BK Barons (Rīga), BK Valmiera (Valmiera) un mūsu BK Ventspils–Spars.

Trīs dienās katra komanda izspēlēja piecas spēles. Par šī posma uzvarētājiem pārliecinoši kļuva mūsu basketbolisti – Arvis Malta, Andrejs Gražulis, Ervīns Jonāts, Reinis Osis, Uģis Pinete, Dāvis Lejasmeiers, Mārtiņš Rugājs, Mārtiņš Meiers, Dāvis Čoders, Niks Neverčiks, Kārlis Apsītis, Matīss Gūtmanis – treneru Raita Silarāja un Ginta Fogela vadībā. Otro vietu izcīnīja Puntukas-Dussman komanda, bet pie bronzas godalgām tikai vēl viena lietuviešu vienība S.Marciulionis BA. Aiz labāko trijnieka finišēja: 4. vietā – BK ASK, 5. vietā – BC Kalev, 6. vietā – BC Trefl, 7. vietā – BK Valmiera, 8. vietā – BK Barons.

Zvaigžņu piecnieka sastāvā tika iekļauts arī mūsu basketbolists Uģis Pinete, bet par posma labāko spēlētāju tika atzīts vēl viens ventspilnieks Dāvis Lejasmeiers. Otrais sacensību posms no 2. līdz 5. decembrim notiks Gulbenē.

Treneri Gintu Fogeli priecēja, ka ar katru spēli komanda rādījusi arvien labāku sniegumu un progresējusi. «Visgrūtākā spēle mums bija pret Marčuļoņa basketbolistiem, bet beigās izdevās to diezgan pārliecinoši uzvarēt. Mūsu basketbolisti spēlēja tieši pēc slodzēm uz noguruma fona, tāpēc lielus brīnumus nevarēja gaidīt. Visi cīnījās, un atdeve laukumā bija laba. Neveicās Nikam Neverčikam, kurš sadursmē ar pretinieku traumēja ceļgalu, un tagad jāgaida, ko viņam teiks ārsti. Ļoti ceru, ka nevajadzēs ķirurģisku iejaukšanos, drīzumā arī uzzināsim – vajadzēs vai ne. Komandai noteikti ir vēl, kur pielikt, it sevišķi komunikācijas jomā. Visā visumā varu būt apmierināts, izcīnījām uzvaru un uz šo brīdi jau rādījām saturīgu sniegumu,» tā Fogels.

Spēļu rezultāti

BK Ventspils–Spars : BK Barons 75:44

BK Ventspils–Spars : BC Trefl 62:46

BK Ventspils–Spars : S.Marciulionis BA 72:56

BK Ventspils–Spars : BC Valmiera 86:41

BK Ventspils–Spars : BC Kalev 68:36

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: