Diviem Jātnieku sporta klubA Demora sportiskajiem pāriem izdevies tikt pie kausiem sacensībās Lietuvas pilsētā Rietavā, kas bija viens no Latvijas–Lietuvas pārrobežu sadarbības projekta pasākumiem.

Sacensību programmā bija maršruti bērniem, jaunzirgiem, žemaitiešu šķirnes zirgiem un atvērtais maršruts. Pirmajā maršrutā 4 un 5 gadus veciem jaunzirgiem teicami startēja Unda Egendorfa ar Laidlesu, iegūstot sudraba medaļu. Bronzu izcīnīja Demoras sportiste Anete Slobodjaņuka ar Ilzītei Smilgziedei piederošo jaunzirgu Leonardo.

«Vasaras sezona beigusies, un pieredzējušie sporta zirgi jau devušies atvaļinājumā, tādēļ uz Lietuvu devās jaunzirgi praktiski bez pieredzes. Vienīgais mērķis bija izlēkt maršrutu līdz galam un vēlams bez soda punktiem, kas arī izdevās. Piedevām pilnīgi negaidot sanāca arī apsteigt citus jātniekus, par ko ir dubultprieks. Konkūra sacensības notika pilsētas svētkos, kuros pulcējās daudz skatītāju un zirgu fanu. Atšķirīgais konkūra laukuma plānojums un reljefs, kā arī netradicionāli mazais iesildīšanās laukums, ir tas, ko apgūstam citur, saprotot, ka, jo vairāk dažādāku situāciju pieredzēts, jo spēcīgāki ir sportisti un zirgi», saka JSK Demora valdes priekšsēdētāja Gelinta Egendorfa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: