Ceturtdien Ventspilī un Liepājā sākās Eiropas čempionāts basketbolā junioriem. Latvijas valstsvienība Anžeja Pasečņika un Kristapa Porziņģa debijas spēlē pārspēja Bulgāriju ar rezultātu 85:57.

Ventspilī iespaidīgas uzvaras svinēja Francijas un Serbijas juniori, savukārt Čehija spraigā spēlē pieveica Grieķiju.

A grupas vadībā Ventspilī izvirzījās Serbija, kura bez variantiem tika galā ar Slovēniju – 88:56. Pieciem spēlētājiem gūstot 10 un vairāk punktus, serbi puslaikā nodrošināja 25 punktu pārsvaru. Sevišķi iespaidīgs bija viņu pārākums cīņā par atlēkušajām bumbām (54-31). Uzvara pār Lietuvu ar 67:58 dienu otrajā vieta ļāva noslēgt Francijai.

Eiropas kadetu vicečempioni čehi B grupas kampaņu atklāja ar smagu uzvaru pār Grieķiju – 68:67. Nepilnas divas minūtes pirms cīņas beigām Čehija atradās vadībā ar astoņu punktu pārsvaru, taču grieķi cīnījās līdz galam, četras sekundes pirms finālsvilpes samazinot starpību līdz minimumam. Atlikušajā laikā čehi nosargāja panākumu. Krievija apspēlēja Bosniju un Hercegovinu – 68:55.

Latvijas un Spānijas izlases pieteicās C grupas līderpozīcijās, atklāšanas spēlēs pieveicot attiecīgi Bulgāriju (85:57) un Itāliju (88:61). Liepājnieks Kristaps Porziņģis debijas reizē izcēlās ar 15 punktiem un 11 izcīnītām bumbām zem groziem, savukārt Anžeja Pasečņika rēķinā 16 punkti un 11 bumbas. Latvijas juniori savāca 26 atlēkušās bumbas uzbrukumā (otrās iespējas punkti 28-6).

D grupā iespaidīgs starts izdevās Eiropas kadetu čempionei Horvātijai, kura sagrāva Ukrainu – 81:49. Dienas noslēdzošajā cīņā Turcija galotnē salauza Anglijas pretestību ar rezultātu 76:58. Saliniekiem tā bija debijas spēle A divīzijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: