29.jūnijā Ventspilī risināsies ekstrēmo sporta veidu Kurzemes kausa posms, kas iekļauts Latvijas reitinga sacensībās – Vest JAM skeitparkā un Latvian King of Dirt Piedzīvojumu parkā.

Sacensības sāksies plkst. 12 Ventspils skeitparkā, kur iesācēji, amatieri un meistari varēs sacensties BMX, Inline un Skateboard disciplīnās. Plkst. 20 sacensības turpināsies ar King Of Dirt mačiem Piedzīvojumu parkā, kur sportisti sacentīsies BMX un MTB ieskaitēs.

 

Ventspils posmā piedalīsies ventspilnieki Viktors Kronbergs, Eduards Ņehajenko, Toms Slukins un Edgars Rozentāls.

 

Katrā posmā sacensību organizēšanu uzņemas vietējie organizatori, sadarbībā ar pašvaldībām un privātajiem sponsoriem. Piecu posmu kopvērtējumā labākie saņems naudas balvas, bet pirmo vietu ieguvēji kļūs par 2013.gada Kurzemes čempioniem. Visi Kurzemes čempionāta posmi iekļauti Latvijas kopējā reitinga sacensību kalendārā, kas nozīmē, ka sacensībās piedalīsies ne tikai labākie Latvijas, bet arī sportisti no ārzemēm.

 

„Kurzemes kauss 2013” ekstrēmajos sporta veidos ir veidots, lai popularizētu ekstrēmos sporta veidus jauniešu vidū un skeitparkus Kurzemes reģionā. Jauno sportistu izaugsme lielā mērā ir atkarīga no dalības dažāda līmeņa sacensībās, bet, ņemot vērā ierobežotos finanšu resursus, sacensības tiek organizētas tikai Kurzemē, lai samazinātu izmaksas sportistu nokļūšanai uz sacensībām. Ventspils posma ietvaros notiks sacensības BMX Dirt Jump Piedzīvojumu parkā, kas tiks organizētas sadarbībā ar BMX frīstaila federāciju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: