Saistībā ar jaunā sauskravu termināļa būvlaukumā atrastās aviācijas bumbas izcelšanu no grunts nepieciešams evakuēt teritoriju 500 m rādiusā ap bumbas atrašanās vietu.

Uz šo brīdi attīrīta 1/3 daļa no bumbas, 2/3 daļas atrodas zemē. Visus darbus veic Nacionālie bruņotie spēki (NBS). Pieņemts lēmums pēc izcelšanas bumbu novietos kuģī uz speciāliem pontoniem, lai transportētu līdz jūrai, kur nogremdēs un uzspridzinās.

 

Saņemts NBS rīkojums slēgt pilsētas teritoriju 500 m rādiusā ap bumbas atrašanās vietu, tai skaitā evakuējot iedzīvotājus. Sakarā ar to tiks slēgta satiksme pār paceļamo Ventas tiltu un tilta aplī Ventas kreisajā krastā.

 

NBS ļāvuši turpināt satiksmi pār Apvedtiltu, tomēr, tā kā tiks slēgts tilta aplis Ventas kreisajā krastā, satiksmes kustība uz Pārventu un no tās tiks organizēta pa Tērauda ielu. Arī sabiedriskais transports tiek novirzīts pa Apvedtiltu.

 

Iedzīvotāji aicināti bez īpašas nepieciešamības nepārvietoties no viena Ventas krasta uz otru, kā arī netuvoties norobežotajai teritorijai.

 

Turpināsim informēt par notikumu gaitu.

Attēlā ar dzelteno apzīmēta vispirms noteiktā 300 metru drošības josla, bet ar sarkano - 500 metru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: