Volejbola klubs "Ventspils" nodrošinājis vietu Latvijas čempionāta 1. līgas pusfinālā, kurā tiksies ar Ziemeļkurzemes komandu, bet pirmais mačs notiks jau piektdien Ventspilī.

Ventspilnieki ceturtdaļfināla cīņas sāka ar uzvaru savā laukumā pret LU, bet uz atbildes spēli Rīgā devās gandrīz pilnā sastāvā. Laukumā nevarēja doties vienīgi Valters Gertners, kurš joprojām ārstē savu traumēto potīti.

Pirmais sets gan parādīja, ka spēle nemaz nebūs tik viegla, jo LU komanda nolēmusi pacīnīties par iespēju iekļūt pusfinālā. Visa pirmā seta garumā nevienai no komandām neizdevās iegūt vērā ņemamu pārsvaru un sets līdz pat tā beigām ritēja punkts punktā. Tomēr seta izšķirošajos brīžos meistarīgāki izrādījās viesi no Ventspils, kas uzvarēja 25:23.

Otrā seta sākumā VK Ventspils spēlētāji ātri ieguva 6-7 punktu pārsvaru, ko prata noturēt līdz pašai seta izskaņai. Vien pie pēdējā punkta kurzemnieki atslābinājās un zaudēja četrus punktus pēc kārtas, kas gan neliedza setā gūt drošu uzvaru ar rezultātu 25:20.

Trešajā setā Ventspils komanda vairs nedomāja apstāties un guva punktus ar dažādiem uzbrukumiem un spēcīgām servēm. Ventspilnieku treneris Edgars Zviedrāns varēja droši rotēt ar sastāvu, ko arī nekautrējās darīt. VK Ventspils trešo setu uzvarēja ar rezultātu 25:19, bet visu spēli ar pārliecinošu 3:0. Līdz ar to VK Ventspils pārvarēja LU 1/4 fināla barjeru uzvarot abās spēlēs ar rezultātu 3:0.

Pusfinālā VK Ventspils pretinieki būs labi zināmā un principiālā pretiniece - Ziemeļkurzemes komanda no Dundagas. Ar šo komandu ventspilnieki šajā sezonā tikušies vairākas reizes (2 reizes 1. līgā un trīs reizes Talsu sporta nama kausa izcīņā), no kurām tikai vienu reizi ir piedzīvots zaudējums. Tas notika sezonas atklāšanas spēlē, kad Dundagā tika piedzīvota neveiksme 1:3. Otrajā Latvijas čempionāta pirmās līgas spēlē, kura 8. janvārī notika Ventspilī, uzvarēja ventspilnieki, revanšējoties arī ar 3:1. Līdz ar to var sagaidīt, ka 1/2 fināls būs ļoti saspringts un aizraujošs. Lai to pārvarētu Ventspils spēlētājiem būs nepieciešamas savu līdzjutēju atbalsts.

Tā kā VK Ventspils pēc regulārās sezonas turnīra kopvērtējumā ieņēma otro vietu, bet Ziemeļkurzeme trešo, ventspilniekiem pienākas mājas spēļu priekšrocība, kas nozīmē to ka pirmo spēli būs jāizvada Ventspilī, bet otro Dundagā. Ja būs nepieciešama trešā, izšķirošā spēle, tā atkal tiks aizvadīta Ventspilī.

Pirmā pusfināla spēle notiks Lielajā Piektdienā 29.martā plkst. 14 Ventspils 6. vidusskolas sporta zālē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: